3x inspiratie voor een kampeervakantie in Spanje!

De Costa Blanca

De Costa Blanca is de ideale plek om te genieten van een kampeervakantie. In het kustplaatsje Javea zijn genoeg campings te vinden waar jij je caravan of camper kunt neerzetten. Je kunt hier het hele jaar door 's avonds onder de caravan voortent zitten, want het klimaat is hier het hele jaar door zacht of warm. Overdag kun je er genieten van prachtige stranden en helderblauw water. Ook heeft Javea prachtige rotsachtige kustlijnen die je vanaf de vuurtoren bij Cabo San Antonio goed kunt bekijken. Als je van bijzondere natuurverschijnselen houd, is het ook een aanrader om het roze zoutmeer in het park ‘Las Salinas de Torrevieja’ te bekijken. Dit meer heeft een erg hoog zoutgehalte, waardoor de algen en bacteriën die er groeien zorgen voor de roze kleur. Erg indrukwekkend om te zien en ook leuk om in te zwemmen, want je blijft goed drijven in het meer!

De groene provincie Aragón

De groene provincie Aragón

Aragón ligt in het noorden van Spanje en is een van de groenste provincies in Spanje. In het noorden van Spanje regent het veel en schijnt de zon een stuk minder vaak dan in het zuiden van het land. Daardoor is de omgeving wel prachtig groen en kijk je hier je ogen uit in de natuur. In Aragón vind je veel kleinschalige campings in de natuur waar je heerlijk kunt genieten van de rust en de natuur. Aragón is dan ook de perfecte provincie voor wandelaars, want je vind hier veel prachtige wandelroutes door nationale parken en natuurgebieden. Bezoek bijvoorbeeld het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido en geniet van de mooie canyons.

Authentiek Spanje in Extremadura

Een provincie die door vele toeristen nog niet is ontdekt, is Extremadura. Deze provincie ligt in het middenwesten van het land en hier lijkt het alsof de tijd stilstaat. Dit is een van de weinige plekken in Europa waar je nog ouderwetse gewoonten van vroeger tegenkomt in het dagelijks leven. De provincie is erg dunbevolkt en heeft veel prachtige natuur. Je kunt hier bijvoorbeeld goed wildkamperen of op een van de kleinschalige campings gaan staan. Echt een aanrader voor als je op zoek bent naar een authentieke Spaanse ervaring!

Sitemap Blogs
© 2024 — zonvakantiedirect.nl — development by Harris Software