5x de tofste waterparken in Europa

Iedereen kent het wel: je boekt een goedkope vakantie naar een zonnige bestemming om vervolgens heerlijk te relaxen op het strand of bij het zwembad. Maar na een dag of twee slaat de verveling toe. Je wil er een dagje op uit en bent op zoek naar een leuke activiteit. De oplossing: bezoek een waterpark! We hebben de tofste waterparken in Europa voor je op een rijtje gezet.

Siam Park - Tenerife

Het meest bekende waterpark van Europa moet toch wel Siam Park op Tenerife zijn. We kunnen je verzekeren dat je hier wel een dagje vol kunt maken, want dit is het grootste waterpark in Europa! Siam Park heeft talloze attracties voor de hele familie. De Tower of Power is waarschijnlijk de meest spectaculaire. Dit is één van de tofste glijbanen ter wereld waar je met 80 kilometer per uur naar beneden glijdt en onderweg onder andere haaien en roggen tegenkomt.

Water World - Cyprus

Het indrukwekkende Water World heeft vele grote prijzen gewonnen en is zeker een must visit tijdens je vakantie op Cyprus. Water World onderscheid zich van andere waterparken door een duidelijk thema te gebruiken; Griekse mythes. Zo kun je bijvoorbeeld lekker dobberen in Poseidons Wave Pool of in the Quest of Heracles de strijd aangaan als Heracles tegen Hydra.

Caribe Aquatic Park - Salou

Het Caribe Aquatic Park aan de Costa Dorada heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 vierkante meter… Hier ben je dus wel even zoet! Ook hier vind je attracties voor jong en oud. King Khajuna is een attractie voor de echte avonturiers onder ons. Hier maak je een vrije val van maar liefst 31 meter en glij je zes meter per seconde naar beneden. Zou jij het durven?

Aqua Fantasy - Turkije

Mocht je nog geen vakantie geboekt hebben, dan hebben wij een tip voor je als je van waterparken houdt: het 5* Aqua Fantasy Hotel Splashworld in Kusadasi. Dit immens grote waterpark hoort bij het hotel. Hier hoef je dus niet eens je hotel uit om te genieten van onbeperkte waterpret! Bijvoorbeeld bij VakantieDealz kom je vaak luxe vakanties naar Turkije tegen voor een klein prijsje. Dit 5* hotel is vaak met veel korting te boeken.

Tropical Islands - Duitsland

We sluiten het rijtje af met een mega tof waterpark bij onze oosterburen. Het Tropical Islands waterpark is een droom die uitkomt. Hier kun je indoor en outdoor genieten van de vetste glijbanen, zwembaden, een wildwaterbaan, een tropisch regenwoud, een lagune en nog veel meer. Ook hier kun je eventueel één of meerdere overnachtingen bijboeken.