Zoek & boek

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna tussen je tenen door voelen glijden, de wind door je haren voelen strijken en die zoete cocktail proeven. Een zonvakantie doet ieder mens goed en is dan ook iets waar we een lange tijd van tevoren naar uitkijken. Denken dat een verre reis niet voor jouw portemonnee is weggelegd, is verleden tijd. Bij Zonvakantiedirect vind je mooie, indrukwekkende én goedkope zonvakantiebestemmingen voor ieder budget.

Een zonvakantie naar het land van port en fado: Portugal

Het Zuid- Europese Portugal behoort al jaren tot de favoriete goedkope zonvakantie bestemmingen. Alhoewel de lage prijzen zeker een rol spelen, is de veelzijdigheid van het land doorslaggevend voor de meeste van zijn bezoekers. Het zuidelijkste gedeelte van het land, de Algarve is een zonzekere bestemming. Hier geniet je van brede stranden, ontspannen fado muziek en lokale visgerechten. Verreweg de meeste bestemmingen binnen Portugal hebben hun authentieke karakter weten te behouden.

Van souk tot wolkenkrabber: Dubai

Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten is een hypermoderne wereldstad waar traditie en het moderne leven hand in hand gaan. Het ene moment loop je tussen de wolkenkrabbers door naar een grote shopping mall, het volgende moment snuif je in een traditionele souk de kruiden van verse geuren op. De parelwitte stranden aan de Perzische Golf zijn goed voor talloze vakantiekiekjes. Voor de avonturiers bestaan er dagtrips naar het ruige binnenland van woestijnen.

Marokko, sprookje uit duizend en één nacht

Kies je uit alle goedkope zonvakantie bestemmingen voor Marokko? Dan zet je daar na slechts een paar uur vliegtijd voet aan land. Zo dichtbij en toch zo een andere wereld. De grote culturele diversiteit van het land maakt het maar wat aantrekkelijk. Hier laat je in de souks al je zintuigen prikkelen, strijk je neer aan stranden die tot de beste van de wereld worden gerekend en kun je talloze culturele- of natuuruitstapjes maken. De prijzen in Marokko liggen doorgaans behoorlijk laag.

In Egypte kan niemand teleurgesteld raken

Heb je het over een van de goedkoopste zonvakantie bestemmingen waar Nederlanders jaar in, jaar uit graag naartoe reizen, dan heb je het over Egypte. Het Noord-Afrikaanse land is rijk aan accommodaties waar iedereen een perfecte vakantie kan doorbrengen. Bovendien is het een van de beste bestemmingen ter wereld voor duikers en snorkelaars. De onderwaterwereld van Egypte is zó divers en kleurrijk, dat je je ogen nauwelijks zult geloven. Reden om zelf een kijkje te nemen?

Thailand, het vriendelijke land aan de andere kant van de wereld

Tot slot Thailand. Ver weg, maar toch voel je je er direct thuis. De vriendelijkheid van de bewoners speelt daarin zeker een belangrijke rol. Thailand behoort tot de goedkoopste zonvakantie bestemmingen aan de andere kant van de wereld en blijft elk jaar weer meer bezoekers trekken. In het Zuidoost-Aziatische land vind je prachtige zandstranden, een indrukwekkende natuur en vele boeddhistische tempels die je zeker moet bezoeken. Eten kun je overal voor weinig geld. Boeken dus!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...
Zonvakantie met kleine kinderen: 5 tips

Zonvakantie met kleine kinderen: 5 tips

Eindelijk heb je die goedkope last minute naar de voor jou ultieme bestemming weten te vinden....

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…