Zoek & boek

De 5 populairste vakantiebestemmingen van Egypte

Voor een heerlijk ontspannen zonvakantie, gecombineerd met watersport en historie, moet je in Egypte zijn. Vooral tijdens de winter kun je hier genieten alsof het zomer is. De temperatuur is in de winter een stuk aangenamer dan de hete 35 graden in de zomer. Aan de Egyptische kust van de Rode Zee liggen veel populaire vakantiebestemmingen. In dit artikel lees je precies welke bestemmingen dit zijn.

Sharm el Sheikh

De parel van de Sinaï, zo wordt Sharm el Sheikh ook wel genoemd. In deze zuidelijk gelegen badplaats zijn bezienswaardigheden te vinden die nog niet zo bekend zijn bij het massatoerisme. Zo kun je er het Sint-Catharinaklooster bezoeken. Men beweert dat Mozes hier de Tien Geboden ontving. In Sharm el Sheikh kan er prima worden gedoken. In het Nationaal Park Ras Mohammed zijn er 220 soorten koraal te bewonderen. Ook kun je er duiken naar een gezonken schip dat in zonk in 1941 na een bombardement. Als je houdt van luxe vakanties, dan is het aan te raden een kamer te boeken in de luxe vier- of vijfsterren hotels die in deze plaats te vinden zijn.

Marsa Alam

Deze badplaats is in korte tijd uitgegroeid tot de ideale vakantiebestemming. Marsa Alam ligt aan het Abu Dabbab strand en heel geschikt voor het beoefenen van duiksport en snorkelen. Je zult er kleurrijk koraal zien en allerlei soorten vissen. Je hebt zelfs kans dat er schildpadden, roggen of kleine haaien langs zwemmen. Dolfijnen kun je hier het beste spotten bij Dolphin House. De meeste hotels die hier te vinden zijn, zijn luxe resorts met een eigen privé-strand. Vanuit Marsa Alam kun je gemakkelijk excursies maken naar bijvoorbeeld Luxor.

Dahab

Voor windsurfen moet je in Dahab zijn. Ook duikliefhebbers kunnen hier naar hartenlust duiken tussen de vele riffen. Het is hier iets minder toeristisch dan in Sharm el Sheikh, maar zeker niet minder mooi. Dahab staat ook wel bekend als een hippiedorpje, omdat er een zeer ontspannen sfeer hangt. In de jaren 70 waren er hier veel hippies uit Israël te vinden. Aan de promenade vindt je veel leuke cafés, waar je op kussens kunt genieten van een waterpijp.

Makadi Bay

Helemaal tot rust kom je in Makadi Bay. Het fijne van deze bestemming is dat het hier net iets rustiger is dan in de andere badplaatsen. Toch is het een zeer populaire plek onder toeristen. De resorts zijn hier net zo luxe, maar vaak wel net wat kleinschaliger. Het doet daardoor dus ook knusser en relaxter aan. Vaak beschikken de resorts over prachtige zwembaden. Onder gezinnen met kinderen is deze bestemming ook populair. Dit komt door de gezellige boulevard en het geleidelijk aflopende strand.

Port Ghalib

Wanneer je niet alleen maar wilt snorkelen en op het strand wilt liggen, maar ook cultuur wilt snuiven, dan is Port Ghalib jouw volgende bestemming. Deze plaats is erg populair onder toeristen die genieten van de palmbomen, tuinen en stranden, maar tegelijkertijd ook willen genieten van de . Vanuit Port Ghalib is het namelijk heel makkelijk een bezoek te brengen aan de Vallei der Koningen. Vervoer wordt vaak makkelijk geregeld vanuit de accommodatie.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…