Dit maakt Kroatië dé populairste vakantiebestemming van Oost-Europa

Al jarenlang is Kroatië een veelbezochte vakantiebestemming, zowel onder Nederlanders als vele andere Europeanen. En wie kan hen dit kwalijk nemen? Kroatië heeft alles wat je maar wenst tijdens je vakantie. De heerlijke mediterrane sfeer, oude ommuurde steden, een buitengewone kustlijn met talloze eilanden, een goddelijke keuken; dit alles is moeilijk te weerstaan…

Weet jij nog niet waar je deze zomer naartoe gaat? Overweeg dan zeker een reis naar dit geweldige land. Het goede nieuws is: Kroatië staat weer op code geel, wat betekend dat je er zonder beperkingen naartoe kunt! Twijfel je nog? Lees dan snel waarom wij Kroatië een absolute must-visit vinden:

Het verblijf is spotgoedkoop

Als je op vakantie gaat is het niet prettig als je teveel op je geld moet letten. Je wilt kunnen eten en drinken naar hartenlust. En de Kroatische keuken laat je hierin gelukkig niet in de steek. Maar ook het openbaar vervoer, activiteiten, tours en hotels zullen je niet snel bankroet maken. Je verblijft via Interhome Vakantiewoningen bijvoorbeeld al in een knus appartement aan zee, voor nog geen 320 euro per week! Dit maakt Kroatië een gemakkelijk toegankelijk land, ook voor diegenen die niet veel kunnen of willen uitgeven.

Kroatië herbergt een fascinerende cultuur

Zodra je voet zet op Kroatische bodem, voel je de rijke geschiedenis van het land. Je bevindt je namelijk tussen de eeuwenoude ruïnes, gebouwen en kastelen. Overal waar je komt waan je je in het verleden; of je nu in Rijeka het kasteel van Trsat beklimt, het best bewaarde Romeinse paleis ter wereld bezoekt in Split, of alle Werelderfgoeden in Zadar en Dubrovnik bewonderd. En dit is nog maar een tipje van de sluier!

Ook vanuit Maastricht kun je vanaf dit jaar naar Kroatië vliegen. Een korte vlucht brengt je namelijk rechtstreeks naar de prachtige kuststad Zadar.

Er worden geweldige festivals gehouden

Kroatië is het muziekmekka van Oost-Europa. Ook om deze reden is het land favoriet geworden bij veel festivalgangers. Met een breed scala aan muziekfestivals van wereldklasse, kun je in Kroatië al je energie kwijt en verveel je je nooit. Vooral tijdens de zomermaanden is het overal een gezellige, bruisende boel. De meeste muziekfestivals vinden plaats op het strand of op afgelegen plekken. Het enige wat je hoeft te doen is je voor te bereiden om te dansen tot je erbij neervalt!

De kustlijn is spectaculair

Er is geen betere bestemming dan Kroatië om te genieten van prachtige, paradijselijke stranden, helderblauw zwemwater, pittoreske eilanden en een heerlijk klimaat. En omdat veel van de mooiste steden langs de kust liggen, kun je optimaal genieten van een mix tussen strand en cultuur. Neem na een dag sightseeing een verfrissende duik in het kristalheldere water. Ga snorkelen, duiken, wind- of kitesurfen. En bewonder iedere avond de oogverblindende ondergaande zon, die het water in een fel oranje gloed hult.

Met de kids naar Kroatië? Lees dan dit artikel over een zonvakantie met kleine kinderen, en onthoud de handige tips!

Nationale Parken zijn er in overvloed

Ze mogen niet over het hoofd worden gezien tijdens je vakantie in Kroatië; één van de 8 Nationale Parken. Er is dus genoeg keuze voor de natuurfanaat, die hier zeker zijn hart kan ophalen. Het door UNESCO beschermde Nationaal Park Plitvicemeren is de absolute topper onder alle parken. Deze staat vooral bekend om zijn prachtige meren en adembenemende watervallen.

Maar ook minder bekende exemplaren, zoals Paklenica nationaal park, Risnjak nationaal park en Nationaal Park Mljet zijn ware parels. Zet er minstens één op je bucketlist!

Ben je overtuigd? Plan dan vandaag nog jouw droomvakantie naar Kroatië nu het weer kan. Je hebt het verdiend!

Sitemap Blogs
© 2024 — zonvakantiedirect.nl — development by Harris Software