Zoek & boek

Dit zijn de beste tips voor een vakantie met de auto

Ga jij altijd op vakantie met de auto? Daar komt nog een flinke voorbereiding bij kijken. Om te voorkomen dat er tijdens je reis iets gebeurt, is het zaak om een autovakantie zo goed mogelijk te voorbereiden. Om jou op weg te helpen, zetten wij enkele handige tips voor een autovakantie op een rij.

Check banden, velgen en verlichting

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen voordat je met de auto vertrekt voor een vakantie, is het checken van je banden en velgen. Dit is van groot belang van jouw veiligheid. Check eerst grondig de banden van jouw auto. Hierbij moet je letten op het profiel van jouw banden. Dit moet minimaal 1,6 millimeter zijn. Is de profieldiepte van jouw banden minder dan 1,6 millimeter? Dan ben je verplicht om je banden te vervangen. Zorg er dus voor dat je dit op tijd controleert, zodat je nog genoeg tijd hebt om eventueel je banden te vervangen. Bovendien is het belangrijk om te kijken of het nodig is om winterbanden te nemen. Dit kan van groot belang zijn als je in de wintermaanden op vakantie gaat met de auto. Bovendien is het in bepaalde landen zelfs verplicht om over winterbanden te bezitten. Winterbanden kunnen hoe dan ook enorm handig zijn, want het bevordert jouw veiligheid als het koud en glad is.

Als je bezig bent met het checken van je banden, is het ook goed om te kijken naar de staat van jouw velgen. Velgen zijn namelijk net als banden van groot belang voor jouw veiligheid. Als jouw velgen namelijk niet goed rond meer zijn, kan het een effect hebben op de stabiliteit van jouw auto. Zijn jouw velgen niet goed rond meer of zijn ze op een andere manier beschadigd? Dan is het verstandig om nieuwe velgen aan te schaffen. Een aanrader hiervoor is velgen kopen bij Online-Velgen.nl.

Een ander onderdeel dat goed gecheckt moet worden voordat je vertrekt voor een autovakantie, is de verlichting van jouw auto. Zonder of met weinig verlichting rijden kan namelijk ontzettend gevaarlijk zijn. Zorg er daarom voor dat je dit voordat je vertrekt nog even goed naloopt.

Houd rekening met de spits

Ochtendspits, avondspits: het is natuurlijk niet fijn. Je wilt namelijk het liefst zo snel mogelijk doorrijden, zodat je eerder op de plaats van je bestemming bent. Toch is de kans groot dat je tijdens jouw reis te maken krijgt met file. Probeer vooral een route te kiezen waarbij je grote steden tijdens de spits vermijdt. Bovendien is het verstandig om ’s avonds laat of ’s nachts te vertrekken. Dan is het namelijk minder druk op de weg dan overdag, waardoor je minder kans hebt op files.

Updaten navigatie

Het komt regelmatig voor dat wegen onder handen worden genomen. Hier kan jouw navigatie dan geen rekening mee houden. Zorg er daarom voor dat je over navigatiesysteem beschikt die up-to-date is. Je telefoon gebruiken als navigatie kan een goede oplossing zijn, want deze is vaak up-to-date wat betreft gewijzigde verkeerssituaties en nieuwe wegen.

Ga op tijd tanken

Ben je al een flinke tijd onderweg en is jouw tank bijna leeg? Stop dan bij het eerste beste tankstation. Je wilt tenslotte voorkomen dat je ineens een tijd geen tankstation meer tegenkomt. Je bent in het buitenland, dus je weet ook niet precies waar een tankstation zit. Zorg er daarom voor dat je op tijd gaat tanken. Neem het zekere voor het onzekere en ga tanken zodra je tank leger begint te raken.

Plan genoeg pauzes in

We begrijpen maar al te goed dat je zo snel mogelijk op de plaats van je bestemming wilt zijn. Echter is het wel verstandig om genoeg pauzes in te plannen. Het is namelijk niet goed als je meerdere uren achter elkaar aan het rijden bent. Plan daarom van tevoren in waar en wanneer je graag zou willen stoppen. Als je met meerdere reizigers bent, is het bovendien handig om indien mogelijk even te switchen met iemand anders om een stuk te rijden. Zoals hierboven te lezen is komen er dus nog aardig wat dingen kijken bij een vakantie met de auto. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus houdt deze tips goed in je achterhoofd.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…