Zoek & boek

Korte zonvakantie Egypte: 4 tips

Heb je een paar vakantiedagen over en sta je op het punt om een last minute naar Egypte te boeken? Zeker doen! Maar het is natuurlijk wel fijn om van te voren te weten wat je eigenlijk allemaal kunt doen in het mooie, zonovergoten Egypte. We hebben dan ook een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

1. Heerlijk duiken en snorkelen

Eén van de dingen die je echt moet doen in Egypte; hoe kort of lang je ook gaat, is het snorkelen en / of duiken. De Rode Zee is een van de meest mooie locaties wanneer het om de onderwaterwereld gaat. Als je eenmaal in Egypte gedoken of gesnorkeld hebt, zal al het water op de wereld je ontzettend tegen gaan vallen. Duikexcursies zijn er voor jong en oud; met, of zonder ervaring. En het snorkelen is natuurlijk helemaal gratis en kan gewoon vanaf het strand. Stop eventueel wat brood in de zakken van je zwembroek voordat je het water in gaat en houd de camera klaar!

2. Bezoek de piramide van Gizeh

Daarnaast moet je tijdens je vakantie in Egypte natuurlijk ook de grote piramide van Gizeh in Caïro bewonderen. Je kunt deze piramide zelfs vanuit de binnenkant beklimmen. Er zijn dan ook allerlei excursies om deze, maar ook andere piramides te bewonderen. Kijk vooraf even of er piramides in de omgeving van jouw eindbestemming zijn; want een bezoekje hieraan mag je natuurlijk absoluut niet missen.

3. Kamelentocht door de woestijn

Naast een duik in de Rode Zee en het bezoeken van de piramides moet je ook zeker een kamelentocht door de woestijn maken. Wanneer je deze kamelentocht door de woestijn in Aswan maakt, heb je ook nog eens de kans om de Nijl te zien in de Nubische woestijn. Zeker de moeite waard! Probeer de kamelenritjes op het strand (toerist traps) ook zeker te negeren; de kamelen zijn lang niet altijd goed verzorgd, en daarnaast is ook het ritje niet indrukwekkend. Een kamelentocht door de woestijn daarentegen wel natuurlijk!

4. Een shisha roken in de theetuin

Iedere eindbestemming heeft wel een theetuin; ideaal om heerlijke thee te drinken of een shisha te roken. De theetuinen in Luxor zijn de meest bekende, en worden ook vaak gebruikt door de Egyptenaren zelf om samen met hun familie te genieten van een ontspannen avond. Daarnaast kun je deze theetuinen ook gewoon met de kinderen bezoeken. Veel theetuinen hebben namelijk alles wat de ouders, maar ook wat de kinderen nodig hebben; deze kunnen gewoon lekker dollen in de speeltuin!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…