Zoek & boek

Lekker rondtoeren op Curaçao

Op vakantie in eigen land wil ook zeggen op vakantie naar Curaçao. Een paradijselijke bestemming in de Cariben met heerlijke temperaturen. Prachtige witte stranden, historische bezienswaardigheden, schitterende natuurgebieden en volop duikmogelijkheden zijn een kleine greep uit wat het eiland te bieden heeft. Liever meer actie, dan zijn er legio winkelmogelijkheden, voortreffelijke restaurants en een kleurrijke cultuur, naast een bruisend nachtleven. Om onafhankelijk je eigen dag te kunnen plannen is een auto huren Curaçao een regelrecht plezier.

Ontspannen actie

Geniet je van rust overdag en lig je graag op het strand, kies dan een van vijfendertig baaien die Curaçao rijk is. De ongerepte natuur, het witte zand en de sprankelend blauwe zee bezorgen je per direct een ontspannen gevoel. Na een poosje toch liever actie, bezoek dan een van de duiklocaties waar je de kans krijgt van het unieke onderwaterleven te genieten en snorkelen is een beleving bij de Tugboat. Je onderzoekt daar een serieus scheepswrak.

Een auto huren Curaçao geeft de mogelijkheid echt actief bezig te zijn en verschillende uitdagingen te combineren. Zo is de Christoffelberg in het gelijknamige park de hoogste op het eiland en te beklimmen, zodat je na afloop een goed excuus hebt om door te rijden naar het Westpunt bij Playa Forti. Eenmaal van het klif gesprongen ben je weer helemaal opgefrist.

Cultuur beleving

Met een auto huren Curaçao is een bezoek aan de Floating Market in het centrum van Willemstad mogelijk. De ervaring om, net als de locals, vanuit de auto te onderhandelen over je wat koopt is bijzonder. Verkeersproblemen die dat oplevert zijn heel normaal, dus voel je niet bezwaard. De mengelmoes van talen, geuren en de sfeer zijn de moeite waard.

Loopt de dag ten einde, rijd dan door naar het Pietermaai district. Een auto huren Curaçao is daar een hele beleving. Het centrum staat bol van de cafés, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. De mengelmoes van gebouwen die zo op het oog volstrekt niet bij elkaar passen, vormen samen met de veelzijdigheid van de bezoekers als kunstenaars, toeristen, zakenlui en mensen van alle leeftijden een kleurrijke eenheid.

Besluit je een auto te huren in Curaçao, dan moet je eigenlijk wel de zesenvijftig meter hoge Julianabrug oversteken. Een pittoresker uitzicht dan over de pontjesbrug, de Handelskade en de oceaan tegelijkertijd kom je niet iedere dag tegen. Ga je daarna zwemmen met dolfijnen of laat jij je liever lekker in de watten leggen bij Zanzibar om uit te rusten van alle opgedane indrukken, met een auto huren is dat allemaal bereikbaar.

Auto huren Curaçao wint het van openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is onbetrouwbaar en met de fiets is het al snel te heet. Daarom is een auto huren in Curaçao geen luxe meer, maar eigenlijk gewoon een must. De auto staat klaar bij je verblijf bij aankomst, zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat Curaçao te bieden heeft en daardoor en passant kennis maken met het Caribische verkeer.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…