Zoek & boek

Op motorvakantie? Dit zijn de beste tips!

Ga jij binnenkort op motorvakantie? Waar je ook naartoe gaat, als je op motorvakantie gaat is het van belang dat je jezelf hier goed op voorbereid. Wanneer je jezelf namelijk goed voorbereid, heb je minder kans dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Om ervoor te zorgen dat jouw motorvakantie een succes kan worden, geven wij je wat goede tips. Lees dus snel verder!

Onderhoudsbeurt

Heeft jouw motor al een flinke tijd geen onderhoudsbeurt gehad? Dan is het een goed idee om dit te doen voordat je op motorvakantie gaat. Laat alles goed nakijken en laat versleten onderdelen vervangen. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw motor een goede onderhoudsbeurt heeft gehad voordat je vertrekt op motorvakantie, is de kans veel groter dat je onderweg geen of weinig problemen gaat hebben. Je zit er toch tenslotte niet op te wachten dat tijdens een mooie motorroute ineens een onderdeel van je motor niet goed meer werkt. Zorg er dus altijd voor dat je voordat je vertrekt goed laat checken of er iets mis is met jouw motor. Van tevoren is dit namelijk vaak goed op te lossen.

Zorg dat jouw reis veilig wordt

Veiligheid is natuurlijk van groot belang. Je wilt tenslotte niet dat jouw veiligheid in gevaar komt tijdens jouw motorvakantie. Om de kans hierop te verkleinen, is het van belang dat je beschikt over veilige motorkleding en een motorhelm. Jouw veiligheid moet voorop staan, dus zorg er in ieder geval voor dat je deze tot je beschikking hebt. Zo wordt het rijden op de motor namelijk een stuk veiliger!

Neem wat gereedschap mee

De kans is klein als je van tevoren een onderhoudsbeurt laat doen voor je motor, maar er kan altijd wat misgaan onderweg. Het kan daarom een goed idee zijn om wat gereedschap mee te nemen. Wanneer je dit doet kun je namelijk nog noodreparaties uitvoeren indien dit nodig is. Denk aan bijvoorbeeld het meenemen van bandenlichters, binnenbanden en andere reparatiespullen.

Maak een planning

Van tevoren kun je jezelf al goed voorbereiden op de routes die je wilt gaan rijden tijdens jouw motorvakantie. Doe dit dan ook zeker, want een goede voorbereiding is het halve werk. Stippel de route voordat je vertrekt alvast uit. Uiteraard kun je dit ook tijdens de vakantie zelf nog doen, met behulp van bijvoorbeeld navigatie en een kaart. Echter kan het nooit kwaad om alvast een beetje te weten waar je aan begint.

Neem eten en drinken mee

Iets dat goed is om te onthouden als je op motorvakantie gaat, is om tijdens de vakantie als je onderweg bent eten mee te nemen. Als je op de locatie bent, zorg er dan voor dat wanneer je een route gaat rijden je eten en drinken tot je beschikking hebt. Op deze manier kun je altijd even wat eten en drinken tussendoor, waardoor je weer wat extra energie krijgt. Uiteraard is het ook mogelijk om zo nu en dan wat eten en drinken te halen bij bijvoorbeeld een supermarkt of tankstation. Er komt nog flink wat kijken bij een motorvakantie. Voordat je vertrekt is het daarom aan te raden om jezelf hier alvast goed op voor te bereiden. Als je jezelf goed voorbereid, zal je zien dat je tijdens jouw motorvakantie voor geen of weinig onverwachte verrassingen komt te staan.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…