Zoek & boek

Paklijst zonvakantie: dé ultieme checklist

Je hebt een goedkope last minute weten te bemachtigen en telt nu ongeduldig af naar jouw aankomende reis. Maar wat neem je mee op zonvakantie? Zelfs voor de meest doorgewinterde vakantiegangers kan een checklist zonvakantie geen kwaad. Want zeg nu zelf, er is toch altijd wel iets dat je vergeet? Om jou te helpen in je voorbereiding hebben we een vakantielijstje oftewel dé ultieme checklist voor je zonvakantie opgesteld. Zo weet jij wat je moet meenemen op zonvakantie.

Belangrijke betaalmiddelen en documenten meenemen op zonvakantie

Wanneer je je ticket en je paspoort bij je hebt, heb je het belangrijkste. Toch? Klopt, maar er zijn nog meer dingen die je niet zou mogen vergeten. Zorg er ook voor dat je je zorg- en bankpas bij je hebt en dat je die laatste ook hebt ingesteld voor betalingen buiten Europa, mocht je het continent verlaten. En wordt er op jouw vakantiebestemming niet of nauwelijks Engels gesproken? Dan kan een zakwoordenboek ook geen kwaad. Neem je rijbewijs mee voor het geval je een auto wilt huren.

Een kleine greep uit de apotheek

Zonnebrand en aftersun heb je waarschijnlijk allang in je koffer gestopt. Heb je ook aan de basis medicijnen gedacht? Een simpele paracetamol of wat diarreeremmers zijn altijd fijn om bij je te hebben. Pak ook tijdig je persoonlijke medicatie en, dames, eventueel je anticonceptiepil in. Check op tijd of er vaccinaties worden aangeraden voor jouw reis. En alhoewel je veel op locatie kunt kopen, zijn verzorgingsproducten zoals deodorant, douchegel en tandpasta toch wel een must.

Elektronische apparaten én hun opladers

Natuurlijk is het vakantielijstje voor je zonvakantie niet compleet zonder elektronica. Op zo een mooie bestemming wil je meer dan genoeg foto’s en video’s kunnen maken. Schrijf op je checklist zonvakantie niet alleen je camera, maar ook extra batterijen, geheugenkaartjes en natuurlijk de oplader. De oplader van een telefoon of MP3-speler worden het vaakst vergeten. Zorg dat het jou niet overkomt. Reis je buiten Europa? Check of je een wereldstekker en/of omvormer nodig hebt.

Kleding die niet aan je paklijst zonvakantie mag ontbreken

Heb je uit al onze deals een mooie aanbieding voor een zonvakantie weten te bemachtigen? Denk in je voorbereiding dan ook aan kleding! Voor een zonvakantie neem je natuurlijk badkleding, een strandhanddoek, slippers en je zonnebril mee. Denk ook aan wat warmere kleding voor de avonden en een poncho of regenjack als je naar tropische gebieden vertrekt. Neem voldoende ondergoed, sokken, korte broeken en shirts mee. Met een moneybelt voorkom je eenvoudige berovingen.

Spullen voor tijdens de reis

Reis je binnen Europa, dan geldt dat je vrijwel elke bestemming binnen een paar uur hebt bereikt. Een vlucht is dan net als een lange busreis. Ga je verder weg? Dan is je checklist zonvakantie per vliegtuig niet compleet zonder extra aandacht voor je rugtas. Stop daarin je favoriete boek, een paar tijdschriften, een reisgids en iets lekkers voor onderweg. Medicijnen en de anticonceptiepil bewaar je uiteraard in je handbagage. Een mini-deodorant of tandpasta vervoer je in een doorzichtig zakje.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…