Zoek & boek

Tips om je kinderen bezig te houden in de zomervakantie

De zomervakantie: voor kinderen een periode waar ze al het hele schooljaar naar uitkijken. Het is dé tijd om lekker te relaxen, buiten te spelen en met vriendjes af te spreken. Wat ze vaak vergeten is dat papa en mama meestal gewoon nog moeten werken en hen niet kunnen vergezellen in het speelparadijs. Als je zelfstandige kinderen hebt, kunnen die zichzelf vast prima vermaken. Maar helemaal met jonge kindjes kan het lastig zijn om hen bezig te houden, terwijl je zelf gewoon nog moet werken. Om te voorkomen dat je kinderen zich gaan vervelen, geven wij je graag een paar tips waarmee je jouw kinderen in de zomervakantie bezig kan houden!

Vriendjes

Een van de meest handige opties is het uitnodigen van vriendjes en vriendinnetjes. Hierdoor blijft niet alleen jouw kind bezig, maar ook die van een ander. En geloof me, hier zul je andere moeders ook blij mee maken. Laat de kinderen bijvoorbeeld om de beurt bij elkaar spelen, zo houd je het ook eerlijk wat betreft het oppassen. Als je kinderen oud genoeg zijn, kunnen ze wellicht samen wel thuis spelen. Maar toch raden we je aan om te zorgen dat er iemand thuis is of dat je een oppas regelt. Mocht er iets gebeuren of als de kids iets willen vragen, kunnen ze altijd bij iemand terecht.

Buiten spelen

Misschien werk je wel vaak thuis en wil je juist dat je kinderen even niet binnen zijn, zodat jij je meer kan focussen. Laat in dit geval je kinderen lekker in de tuin spelen bijvoorbeeld of in een speelparkje in de buurt. Hier zijn genoeg speeltoestellen waar ze wel even zoet kunnen zijn. Met warm weer kun je in de tuin verschillende spelletjes organiseren, zoals flessen water omgooien met een bal of op de straten tekenen met stoepkrijt. Of zet een opblaaszwembadje neer. Succes gegarandeerd!

Geef je kinderen een project

Een ideale manier om je kinderen bezig te houden, is door ze een project te geven. Laat ze bijvoorbeeld dingen knutselen of tekenen. Ben je inspiratieloos? Zoek dan bijvoorbeeld naar kinderproject zomervakantie 2020 Nederland en download verschillende templates van het internet. Hier staan complete bouwpakketten op, waar je kind mee aan de slag kan. Verzamel zelf oude eierdoosjes, karton, tijdschriften, noem maar op en geef je kind stiften en pennen. Zo kunnen ze zelf verschillende dingen ontwerpen en bouwen.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…