Zoek & boek

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het liefst morgen al weg? Dan kun jij zeker een voordelige last minute deal scoren. Last minute zonvakanties vinden valt niet altijd mee, maar wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet die zeker voordelig zullen zijn.

1. Hongarije

Hongarije is steeds meer in opkomst als het om zonvakanties gaat. Je hebt hier het Balatonmeer waar van alles en nog wat te doen is. Je kunt hier bijvoorbeeld een visvakantie van maken, maar ook watersporten zijn razend populair. Ga jij snorkelen of duiken of lijkt zeilen je leuker? Het kan hier allemaal. Het Balatonmeer is op bepaalde plaatsen ook heel ondiep aan de oever, waardoor het ook een mooie locatie is voor een reis met kinderen.

2. Macedonië

Macedonië wordt steeds populairder. Geen wonder, want het is er vrijwel altijd mooi weer en er is van alles te zien. De natuur is er prachtig, de cultuur is veelzijdig en de historie is erg rijk. Je vindt er prachtige historische gebouwen, zoals kerken en kloosters. Wist je dat de binnenstad van het plaatsje Ohrid op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat?

3. Malta

Malta is slechts zo’n 3,5 uur vliegen, maar het aantal zonuren ligt aanzienlijk hoger dan in Nederland. Je kunt hier dan ook rekenen op een echt zonnige vakantie, maar er is meer. Ook op Malta is van alles te zien. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de hoofdstad Valletta of ga juist naar een van de kleinere middeleeuwse stadjes, zoals Mdina. Bekijk alle last minute zonvakanties naar Malta

4. Roemenië

Een onbekende parel aan de Zwarte Zee is Roemenië. Als je ervan houdt om een plaats te bezoeken die niet toeristisch is, dan zit je hier wel goed. Vooral de locals genieten van de kuststreek aan de Zwarte Zee. Mamaia is waarschijnlijk de bekendste badplaats van het land. Hier vind je een aantal prima hotels en je kunt er in de zomermaanden echt genieten van zon, zee en strand.

5. Montenegro

Montenegro is een land in de Balkan dat gelegen is aan de Adriatische Zee. Montenegro betekent ‘Zwarte bergen’ en het zal je dan ook niet verbazen dat hier diverse bergen te vinden zijn. Maar ook de zandstranden zijn de moeite waard: het zand is fijn en mooi wit. Ook hier vind je overigens veel mooie historische stadjes.

6. Bulgarije

Bulgarije is een opkomend land als het om zonvakanties gaat. De kust aan de Zwarte Zee wordt ook wel de Bulgaarse Riviera genoemd. Als je lekker bij wilt bruinen, dan zit je hier in het zomerseizoen wel goed. Ook hier wordt volop aan watersport gedaan, maar je kunt er ook heerlijk zwemmen. Als je van duiken en snorkelen houdt, zal je zeker de onderwaterwereld willen ontdekken.

7. Sri Lanka

Sri Lanka is de meest exotische bestemming uit het lijstje. Hoewel wat verder reizen is, is dit eiland ook zeer de moeite waard. Het is gelegen in de Indische Oceaan en dat betekent natuurlijk dat de temperatuur van het zwemwater altijd goed is. Ook hier een schitterende onderwaterwereld.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Zonvakantie met kleine kinderen: 5 tips

Zonvakantie met kleine kinderen: 5 tips

Eindelijk heb je die goedkope last minute naar de voor jou ultieme bestemming weten te vinden....

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…