Zoek & boek

Vakantie met garantie op zon en warmte? Ga naar Curaçao!

Nu het einde nadert voor de zomer in Nederland en daardoor de zon zich minder laat zien, is het voor te stellen om de koffers te pakken en wederom de zon op te zoeken. Nu zijn er genoeg plaatsen in de wereld, waar de zon zich nog regelmatig laat zien. Een van die plaatsen is het eiland Curaçao. Met gegarandeerd zon en warmte is het de perfecte bestemming om het aankomende koude weer van Nederland te ontwijken. Maar wat kan je zoal doen op het eiland? In dit artikel lees je alle hotspots die het eiland te bieden heeft. Zo ben je goed voorbereid op jouw vakantie naar Curaçao.

Top bezienswaardigheden

Een Curacao vakantie heeft veel te bieden. Zo ligt het eiland in het Caribisch gebied met prachtige stranden en aangename temperaturen. Maar wat zijn nu echt de leukste dingen om te doen op het eiland? Hieronder worden een aantal activiteiten weergegeven, die zeker een aanrader zijn wanneer je op vakantie gaat naar Curaçao.

Snorkelen met schildpadden

Zoals eerder is benoemd, ligt het eiland in het Caribische gebied. Hier heeft het zeeleven veel te bieden, zo ook diverse schildpadden. Hierdoor is het mogelijk om met schildpadden te snorkelen. Soms moet je wel even geduld hebben, voordat je ze daadwerkelijk kunt zien. Respecteer daarnaast altijd de schildpadden, door ze niet aan te raken of te voeden.

Spot flamingo’s

Over het hele eiland zijn flamingo’s te vinden. DIverse locaties bieden de mogelijkheid om de dieren van dichtbij te zien. Bewonder de prachtige roze kleuren van de dieren in het wild. Voor het meeste succes, is het aan te raden om Sint Willibrordus te bezoeken. Dit ligt aan de noordoostelijke kant van het eiland.

Ga naar de hoofdstad: Willemstad

Een aanrader om zeker te bezoeken is de hoofdstad van het eiland. Willemstad staat bekend om de kleurrijke handelskade, met een gezellige markt en winkelcentrum. Hier kun je fijn winkelen en genieten van lokale producten. Naast de markt en het winkelcentrum is de Joodse Synagoge en Fort Amsterdam ook zeker een aanrader om te bezoeken.

Kortom, Curaçao heeft enorm veel te bieden. Zo zijn er uiteraard nog veel meer locaties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Plan je je reis zelf, dan is het goed uitzoeken waar je heen wilt. Daarnaast is het ook mogelijk om een pakketreis Curaçao te boeken. Hierbij is de reis volledig uitgestippeld en kun je zorgeloos genieten van de reis naar Curaçao.

Sander Wijdemans
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…