Welke soorten activiteiten kun je ondernemen in de Dordogne?

Wat is de Dordogne en waar ligt het?

De prachtige regio van de Dordogne ligt in zuidwest Frankrijk en er is van alles te beleven en bezichtigen. Er zijn bijvoorbeeld idyllische, middeleeuwse stadjes te bezoeken met indrukwekkende kastelen omringd door grote rotsenpartijen. Daarnaast kun je jezelf onderdompelen in de prachtige natuur, waar je allerlei sportieve en minder sportieve activiteiten kunt ondernemen. Er liggen tevens veel mooie rivieren door de Dordogne, waardoor het een compleet gebied is voor een heerlijke, veelzijdige vakantie.

Kamperen in de Dordogne; wat kun jij hier ondernemen?

Je kunt allerlei dingen ondernemen in de Dordogne, zowel cultureel en historisch als avontuurlijk en sportief. Met jong en oud is er veel mogelijk in dit gebied. Je kunt bijvoorbeeld lekker kamperen bij de drie sterren camping Camping les 2 vallées in Frankrijk, wat in het hart van de Dordogne ligt en het ideale beginpunt vormt voor een verblijf in dit gebied. De activiteiten die je in dit gebied uit kunt voeren, zijn op te delen in een aantal categorieën.

Actief

Actief

De rivier de Dordogne loopt toevallig dwars door dit Franse gebied heen en dit vormt de perfecte gelegenheid om allerlei actieve activiteiten te ondernemen. Ga bijvoorbeeld langs de rivier fietsen, kanoën of wandelen. Hierdoor zit je middenin de natuur en ben je lekker avontuurlijk en actief bezig. Daarnaast kun je het gebied te paard ontdekken of diverse klimparcours betreden en vanuit de boomtoppen de Dordogne ontdekken.

Cultureel en historisch

Op cultureel en historisch gebied kun je een bezoekje brengen aan de middeleeuwse stadjes, Brantôme, Rocamadour of Sarlat waar de indrukwekkende kastelen Beyrac en Castelnaud staan. Deze liggen op een klif en aan het water en zijn vele eeuwen oud. Breng daarnaast een bezoekje aan de vele grotten, zoals de grotten van Lascaux, waar je zelfs nog naar muurschilderingen uit de prehistorie kunt kijken. Na een lange dag met bezienswaardigheden kun je vervolgens terecht bij één van de authentieke restaurantjes voor een heerlijk streekgerecht.

Ontspannend

Het is ook mogelijk om lekker te ontspannen in dit zonovergoten gebied. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de tuinen van Marqueyssac, waar je kunt genieten van een verzameling van bomen, speelplaatsen, pauwen, groen bos en kronkelende paden. Het ligt overigens op een rots met een prachtig uitzicht over de Dordogne en je kunt door de grootte een flinke, ontspannende wandeling maken. In de zomer wordt de tuin zelfs verlicht door duizenden kaarsen, wat het een uiterst romantisch uitstapje maakt.

Sitemap Blogs
© 2024 — zonvakantiedirect.nl — development by Harris Software