Zoek & boek

Zo vind je een goedkope parkeeraanbieder voor je vlucht!

Ga je binnenkort met het vliegtuig op reis? Als je besluit om met de auto af te reizen wil je natuurlijk zo min mogelijk aan parkeergeld kwijt zijn. Het vinden van een goedkope parkeerplek wordt wel steeds meer een uitdaging. Vorig jaar kwam nog in het nieuws dat parkeren op vliegvelden als Eindhoven en Rotterdam-Den Haag steeds duurder wordt. Op deze manier is het financieel steeds onaantrekkelijker om op reis te gaan! In dit artikel lees je daarom 5 tips om zo goedkoop mogelijk een parkeerplek te vinden op een luchthaven.

Tip 1: Vind de beste mobiliteitsdeal

Net als dat je voor vliegtickets verschillende vergelijkingsplatformen hebt om de goedkoopste en beste vliegtickets te kiezen heb je dit ook voor parkeeraanbieders. Gebruik daarom verschillende aanbieders en vind de beste mobiliteitsdeal. Vaak vul je simpelweg je bestemming in, de parkeerperiode en welke mogelijkheden je wilt. Op deze manier vind je de beste deal die bij je past!

Tip 2: Kies jouw voorkeur voor parkeren

Zoals eerder aangegeven vind je de beste mobiliteitsdeal onder andere door te kijken welke parkeermogelijkheid je wilt. Je hebt shuttle parkeren en valet parking en parkeren op loopafstand. Bij shuttle parkeren rijd je zelf naar de betreffende parkeerplaats. Je laat je auto achter en gebruikt vervolgens de shuttlebus om op het vliegveld aan te komen. Valet parking is een luxere variant, wat uit Amerika is komen overwaaien. Je rijdt naar de luchthaven en laat vervolgens aan een medewerker van het parkeerbedrijf je auto achter. Bij terugkomst staat een medewerker met de auto weer voor je klaar. Hiermee bespaar je een hoop tijd! Tot slot heb je parkeren op loopafstand. Deze vorm van parkeren hoeft eigenlijk geen uitleg te hebben. Ook dit is een luxe vorm van parkeren, waarbij je je auto parkeert bij een parkeeraanbieder en je op loopafstand naar de luchthaven gaat. Als je goedkoop wilt parkeren is valet parking niet aan te raden. Hoe verder de parkeerplek van de luchthaven afligt, hoe goedkoper het vaak is. Het is dus verstandiger om te kiezen voor shuttle parking.

Tip 3: Het juiste moment van boeken

Net zoals bij het kopen van een vliegticket is het ook bij het parkeren op een luchthaven belangrijk dat je op het juiste moment boekt. Zo is het bijna altijd goedkoper als je vooraf een parkeerplek reserveert. Zeker als je wilt parkeren in het hoogseizoen is het aan te raden om al vroeg een parkeerplek te reserveren. Vaak betaal je dan dus een stuk minder en ben je verzekerd van een parkeerplek. Het is aan te raden om direct na het boeken van je vlucht ook je parkeerplek te reserveren. Vaak heb je dan nog een grote keuze uit parkeeraanbieders, waardoor je de beste mobiliteitsdeal vindt. Zeker als je al een voorkeur hebt is het verstandig om hier vroeg bij te zijn.

Tip 4: Wat zijn de algemene voorwaarden?

Ondanks dat het bedrag een belangrijke factor is in je keuze is het niet aan te raden hier volledig op te fixeren. Zo wil je bijvoorbeeld ook weten of je je reservering nog kan wijzigen als de reistijden veranderen. Controleer bijvoorbeeld wat de aanvullende kosten zijn bij een wijziging in de reistijden en vind informatie over de bewaking van je auto. Zo ga je met een fijn gevoel op reis!

Tip 5: Controleer goed de locatie van je parkeerplek

Zeker als je een goedkope parkeerplek hebt gevonden is het aan te raden om voldoende reistijd in te plannen. Zeker in het hoogseizoen en rond de spits kan het rond de luchthaven behoorlijk druk zijn. Het is aan te raden om een parkeerplek te kiezen die op de route van de luchthaven ligt. Als je bijvoorbeeld vanuit het noorden naar Schiphol komt is het aan te raden om een parkeerplek te vinden in Zwanenburg. Komt je vanuit het zuiden? Dan is Amstelveen een betere optie!

Aanvullende informatie voor elektrische auto

Tegenwoordig kan je haast bij iedere parkeeraanbieder je auto elektrisch worden opgeladen. Bij sommige luchthavens, zoals op luchthaven Schiphol, is het niet mogelijk om op het officiële parkeerterrein een plek te reserveren. Bij veel shuttle parkeeraanbieders kan je wel voor je elektrische auto een parkeerplek reserveren. Bij twijfel kan je altijd nog bellen!

En dan nog dit

Vorig jaar werden veel reizigers benadeeld door de parkeeraanbieders. Alleen al op Schiphol waren er meer dan honderd gedupeerden! Zo hadden reizigers schade aan hun auto, kregen zij plotseling meerdere boetes thuis en is de kilometerstand flink gestegen, doordat parkeeraanbieders met de auto gingen toeren. Ondanks dat je in Nederland veel betrouwbare parkeeraanbieders hebt is het altijd aan te raden om de aanbieder te controleren. Bekijk bijvoorbeeld of er veel positieve reviews online staat. Maak voor de zekerheid scherpe foto’s van je auto (bijvoorbeeld de laklaag en de kilometerstand). Zo ga je met een fijn en gerust gevoel op vakantie!

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…