Zoek & boek

Zonvakantie met kleine kinderen: 5 tips

Eindelijk heb je die goedkope last minute naar de voor jou ultieme bestemming weten te vinden. Nog een paar dagen werken en dan vertrek je uit de dagelijkse sleur. Maar ben je papa of mama? Bij een zonvakantie met kinderen komt meer kijken. Zeker als het een zonvakantie met een baby of een zonvakantie met een peuter betreft. Om ervoor te zorgen dat jij vol vertrouwen je vakantie tegemoet kunt gaan, hebben wij de ultieme checklist voor het reizen met kleine kinderen opgesteld.

1 Op zonvakantie met kleine kinderen? Regel hun reisdocument

Vroeger stonden kinderen altijd in het paspoort van hun ouders bijgeschreven. Echter is dat nu niet het geval. Deze regelgeving is een aantal jaar geleden veranderd, wat inhoudt dat nu elk kind, hoe jong het ook is, over een eigen reisdocument dient te beschikken. Ga je op zonvakantie met een baby? Qua uiterlijk verandert je kleine razendsnel en dus kan een foto in het paspoort alweer achterhaald zijn. Neem voor de zekerheid recente pasfoto’s mee voor argwanende douaniers.

2 Neem de lievelingsknuffel of het tutdoekje mee op vakantie

De lievelingsknuffel of het tutdoekje is niet alleen het beste maatje en trouwe metgezel van je kleine, hij heeft ook nog eens de vertrouwde geur van thuis. Ook al vinden de meeste kleine kinderen het hartstikke leuk om samen met papa en mama op vakantie te gaan, soms kan het ook leiden tot stress. Het ontbreken van Pino, Pluis of Teddy brengt dan extra spanning met zich mee. Wil je je vakantie én die van je kleine goed laten beginnen? Vergeet dan dat pluizige vriendje niet.

3 Check je accommodatie

Je kunt dan wel een luxe vakantie boeken, comfortabel wordt het pas echt als de accommodatie ook alles in huis heeft voor jouw kleine. Ga je op zonvakantie met een baby? Ga dan na of er onder andere een babybedje en een box aanwezig zijn. Zijn deze er niet standaard, dan kun je ze wellicht huren. En ga jij als ouder op zonvakantie met een peuter? Dan zijn dingen als een kinderstoel toch wel erg prettig. Voorkom dat je onnodig sjouwt én voor onverwachte verrassingen komt te staan.

4 Beter te veel dan te weinig kleding

Ga je op zonvakantie met kinderen? Dan is de kleding die je voor ze inpakt uiteraard grotendeels afhankelijk van de precieze bestemming en de duur van jullie verblijf. Helemaal als er geen wasmogelijkheden op de locatie aanwezig zijn, kun je beter teveel dan te weinig meenemen. Neem dus voldoende rompertjes of ondergoed mee, net als korte broekjes, rokjes en shirtjes. Ook lange broekjes en vestjes zijn handig in verband met koelere avonden en eventuele bijtgrage muggen.

5 Bescherm de kleine tegen zon en regen

Reizen jij en je gezin af naar een zonnige bestemming? Vanzelfsprekend pak je dan zonnebrand met een hoge factor, een hoedje en een zonnebril in. Naast slippers zijn ook waterschoenen erg fijn. Zeker als je niet aan een fijn zandstrand verblijft. Ga je op zonvakantie met kinderen naar een tropisch gebied? Neem dan ook een regenjas of poncho mee. En om terug te komen op die bijtgrage muggen: met een klamboe bescherm je jezelf en je kleine tegen een hoop jeuk en slapeloze nachten.

Danny Bijl
dawda
Inspiratie & tips

Misschien ook interessant?

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Zonvakantie met Kerst en Oud & Nieuw

Je kop warme chocolademelk inruilen voor een kleurrijke cocktail? Dit jaar geen dennenboom maar een palmboom?...
All inclusive genieten in Griekenland

All inclusive genieten in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een typisch vakantieland. Alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie zijn in Griekenland...
De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

De 5 goedkoopste bestemmingen voor een zonvakantie

Wanneer je je ogen sluit en eraan denkt, kun je het fijne gouden zand al bijna...
Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Top bestemmingen voor een last minutes zonvakantie

Ben jij er helemaal aan toe om de zon op te zoeken en ga je het...

Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod met zonvakanties voor je…