Last minute Zonvakantie AmerikaLast minute Zonvakanties naar Amerika

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Amerika.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Amerika

Klimaat Amerika

Amerika is een enorm land. Hierdoor is het lastig om het klimaat voor het hele land te omschrijven. In het noorden is het opvallend koeler dan in het zuiden en aan de kust heeft het klimaat een vrij mild karakter. Verder bestaat er aan de oostkust en het zuidoosten van Amerika kans op orkanen.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Amerika is Engels, maar door de diversiteit aan culturen in het land, worden er ook veel andere talen gesproken. Naast het Engels wordt er bijvoorbeeld veel Spaans gesproken. In Californië bijvoorbeeld spreekt maar liefst 26% van de bevolking Spaans.

Gebruikte valuta

In Amerika betaal je met de Amerikaanse dollar. Je kunt prima pinnen in dit land en ook betalen met creditcards en/of bankpassen is geen enkel probleem. Laat de bank nog even controleren of de instellingen van je pas goed staan.

Hoofdstad van Amerika

Washington D.C. is de hoofdstad van Amerika. Er wonen bijna 600.000 mensen. De regering zetelt in de hoofdstad en daarom kun je hier je hart ophalen bij bezienswaardigheden als het Witte Huis en het Capitool. Ook zijn er interessante musea zoals de Smithsonian te vinden.