Last minute Zonvakantie AustralieLast minute Zonvakanties naar Australie

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Australië

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Australie

Klimaat Australie

Omdat Australië een groot land is zijn er meerdere klimaatzones. Het grootste deel van Australië heeft een warm woestijnklimaat. Verder heeft het noorden een subtropisch klimaat en het zuiden en oosten hebben een zeeklimaat. Wanneer het bij ons winter is, is het in Australië zomer. De seizoenen zijn omgekeerd.

Gesproken Taal

De officiële taal van Australië is het Engels. Het Australische Engels klinkt anders dan het traditionele Engels. Ook zijn er woorden die niet in het traditionele Engels voorkomen. Naast het Engels worden er ook nog aparte talen gesproken door de verschillende Aboriginal groepen.

Gebruikte valuta

De valuta van Australië is de Australische Dollar. Pinnen met zowel creditcards als bankpassen is overal eenvoudig. U hoeft zich geen zorgen te maken. Wanneer je naar de outback gaat is het wel verstandig om wat contant geld mee te nemen, omdat pinautomaten daar schaars zijn.

Hoofdstad van Australie

De hoofdstad van Australië is Canberra en telt ongeveer 381.000 inwoners. Canberra is niet de grootste stad van het land, maar het nationale parlement is hier wel gevestigd. De stad is speciaal gebouwd om hoofdstad te zijn. Dit valt dan ook direct te zien aan de moderne gebouwen en aan de layout van de stad.