Zonvakantie AziëAlgemene informatie over Azië

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Azië.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Azië

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Azië

Religies

De grootste godsdiensten en/of religies in Azië zijn de islam, de Chinese volksreligie en het Hindoeïsme. In het oosten van Azië is het Syncretisme de grootste religie in west-Azië is dat de Islam. Over het algemeen speelt religie in Azië veel grotere rol in een ieders leven dan wij in Europa gewend zijn.

Oppervlakte

Azië is verreweg het grootste continent op Aarde. Het beslaat ruim 8.6 procent van het totale oppervlak en 29,4 procent van de totale landoppervlakte van de aarde. Aan de westkant grenst Azië aan Europa en Afrika en in het zuidoosten aan Oceanië.

Grootste landen

Met een oppervlakte van ongeveer 9.596.961 vierkante kilometer is China verreweg het grootste land van Azië. Op de tweede plek vinden we India met een oppervlakte van zo’n 3.287.263 vierkante kilometer, gevolgd door Kazachstan met 2.724.900 vierkante kilometer.

Klimaat

Aangezien Azië zo gigantisch groot is is het qua klimaat het meest diverse continent op aarde. Dat neemt wel met zich mee dat er het gehele jaar door genoeg bestemmingen zijn waar het klimaat aangenaam genoeg is om een rondreis te maken.