Last minute Zonvakantie BelizeLast minute Zonvakanties naar Belize

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Belize. 

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Belize

Klimaat Belize

Belize kent verschillende tropische klimaten, hierdoor ligt de gemiddelde maximum temperatuur gedurende het hele jaar rond de dertig graden. Het minste regen valt er in februari tot en met mei. Van juni tot en met oktober valt de meeste neerslag.

Gesproken Taal

Terwijl het maar van een kleine 6% van de bevolking de moedertaal is, is de officiële taal in Belize, Engels. Het overgrote deel van de bevolking spreekt Spaans als moedertaal of tweede taal. Ook worden er door kleine minderheden nog verschilende Mayatalen gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële valuta in Belize is de Belize Dollar. Omdat in sommige dorpjes niet altijd voldoende wisselgeld is, is het verstandig om kleine coupures op zak te hebben. De Belize Dollar wordt onderverdeeld in 100 cent. Munten zijn er van 1,5, 10, 25 en 50 cent en 1 dollar. Biljetten zijn er van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 dollar.

Hoofdstad van Belize

De hoofdstad van Belize is Belmopan. Met ongeveer 12.500 inwoners is Belmopan één van de kleinste hoofdsteden ter wereld. De stad ligt op 76 meter boven zeeniveau, ten oosten van de Belize-rivier en ongeveer 80 kilometer van de oude hoofdstad belize-city vandaan.