Last minute Zonvakantie BonaireLast minute Zonvakanties naar Bonaire

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Bonaire.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Bonaire

Klimaat Bonaire

Bonaire heeft de eer om het warmste deel van Nederland te zijn. Gedurende het hele jaar is het er ongeveer 30 tot 32 graden. ’S Avonds daalt het kwik naar ongeveer 23 tot 25 graden. Het klimaattype van Bonaire is het tropisch savanneklimaat.

Gesproken Taal

Bonaire kent twee officiële talen, namelijk het Nederlands en het Papiaments. Het Nederlands is tegelijkertijd de bestuurstaal van het land. Er wordt verder ook Engels en Spaans gesproken door een deel van de bevolking. Jezelf verstaanbaar maken is geen enkel probleem.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Bonaire is de Amerikaanse Dollar. Pinnen op Bonaire is geen enkel probleem. Wanneer je een bankpas meeneemt met het Cirrus of Maestro logo zul je geen problemen ondervinden. Creditcards worden eveneens bijna overal geaccepteerd.

Hoofdstad van Bonaire

De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk. Er wonen hier 12500 inwoners (2007) en verder is Kralendijk ook de grootste plaats van het eiland. De naam ‘Kralendijk’ is afgeleid van het nabijgelegen koraalrif. Het is een kleine en rustige stad, maar zeker de moeite waard om te bezoeken.