Last minute Zonvakantie BrazilieLast minute Zonvakanties naar Brazilie

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Brazilië.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Brazilie

Klimaat Brazilie

Brazilië is een groot land en heeft daardoor verschillende klimaten. In de Amazonas is het warm en vochtig. Aan de kust is het warm en aangenaam. In het zuiden is het regenachtiger en in het midden van het land is er afwisseling tussen droogte en stortregens.

Gesproken Taal

In Brazilië wordt Portugees gesproken. Het Portugees is wel iets anders dan het gebruikelijke Portugees. Het Braziliaanse Portugees heeft 10.000 woorden meer dan het Portugees. Andere talen worden er nauwelijks gesproken en daarom is een taalgids geen overbodige luxe.

Gebruikte valuta

In Brazilië betaal je met de real. Bij wisselkantoortjes in de grote steden kun je dollars en euro’s wisselen tegen real. Pinnen kan bij banken met een Cirrus of Maestro logo. Hier moet je soms wel even naar zoeken. Neem dan ook altijd wat contant geld mee.

Hoofdstad van Brazilie

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië. Opvallend detail is dat de stad pas sinds 1960 bestaat. Voorheen was Rio de Janeiro de hoofdstad van het land. In Brasilia wonen ongeveer 2,5 miljoen inwoners. Het unieke aan deze stad is dat deze de vorm heeft van een vliegtuig.