Last minute Zonvakantie ColombiaLast minute Zonvakanties naar Colombia

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Colombia.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Colombia

Klimaat Colombia

Omdat Colombia op de evenaar ligt, is het weer het hele jaar door vrij stabiel. De hoogteverschillen bepalen het klimaat. In het Andesgebergte wordt het vaak niet warmer dan nul graden, terwijl de temperaturen bij de Caribische kust vaak rond de 30 graden liggen.

Gesproken Taal

In Colombia wordt Spaans gesproken. De Colombianen helpen je graag als je geen Spaans spreekt, maar in principe is het lastig als je de taal niet machtig bent. Het is een te raden om een taalgidsje mee te nemen of zelf een aantal woorden Spaans te leren.

Gebruikte valuta

De valuta van Colombia is de Colombiaanse peso. Pinnen is mogelijk in middelgrote en grote steden. Soms werken de pinautomaten niet en daarom is het advies om altijd contant geld op zak te hebben. Laat de bank de instellingen van je pinpas te wijzigen naar ‘wereld’.

Hoofdstad van Colombia

Bogota is de hoofdstad van Colombia en heeft rond de 8 a 9 miljoen inwoners. Bogota wordt omgeven door bergen wat voor een spectaculair uitzicht zorgt. Bogota ligt op de evenaar, maar door de hoge ligging wordt het hier meestal niet warmer dan 18 graden.