Last minute Zonvakantie CuraçaoLast minute Zonvakanties naar Curaçao

Voel je de Caribische wind al door je haren blazen? Kun je de tropische vissen bijna aanraken als je je ogen dichtdoet en ruik je de geuren van de lokale keuken al? Boek hier je last minute zonvakantie Curacao en maak van je dromen werkelijkheid. Of je nu kiest voor een goedkope zonvakantie Curacao of een zonvakantie Curacao all inclusive, het vriendelijke eiland doet je niets dan goed. Laat je er met open armen ontvangen en ga een vakantie tegemoet waar je nog lang aan zult denken.

Thuiskomen aan de andere kant van de wereld

Het eiland heeft alle ingrediënten voor een ontspannen en ongecompliceerde vakantie. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je er alleen maar komt voor het zonnebaden. Integendeel, er valt genoeg te ontdekken. Maar vanaf dag één voel je je op het eiland als een vis in het water. Het tempo en de sfeer geven je het gevoel van thuiskomen, maar dan aan de andere kant van de wereld. Klinkt goed, toch? Boek hier jouw last minute zonvakantie Curacao en ontdek waarom iedereen er zijn hart verliest.

Op Curaçao is het 365 dagen per jaar genieten geblazen

Boek je een last minute zonvakantie Curacao, dan boek je een vakantie met een hoge zonzekerheid. Op het Caribische eiland is het bijna altijd lekker weer, waardoor het ook een ideale winterzonbestemming is. Zelfs in de bij ons koude maanden november, december, januari en februari kun je op Curacao dag in, dag uit genieten op het strand. Van februari tot en met juni het het het droogst, alhoewel de neerslag buiten die maanden ook beperkt is en altijd in buien valt.

De populairste plekken van het eiland

Dankzij dat stabiele klimaal is het altijd tijd voor een goedkope zonvakantie Curacao. Maar waar strijk jij neer op een ligbed? Mambo Beach behoort tot de populairste plekken en heeft tevens de beste uitgaangelegenheden. Het is een hippe plek die ook ideaal is om je zonvakantie Curacao met kinderen door te brengen. De rustige, in het zuiden gelegen en Jan Thiel Baai is dé plek voor een luxe zonvakantie Curacao all inclusive. Ook op de stranden bij Willemstad ontbreekt het je aan niets.

Bezienswaardigheden tijdens je zonvakantie Curaçao

Wie denkt dat de ABC-eilanden er alleen zijn om van de hagelwitte zandstranden te genieten, heeft het mis. Vind je bij ons een goedkope last minute? Maak je dan ook op voor de prachtige onderwaterwereld. Al vlakbij de bekendste stranden vind je prachtige koraalriffen met de meest kleurrijke tropische vissen. Ook het grootste nationale park van het eiland, het Christoffelpark, en hoofdstad Willemstad mag je niet missen. In Willemstad beleef je de Caribische stijl met een Hollands tintje.

Een goedkope zonvakantie Curaçao is zó geboekt

Curacao heeft zonder twijfel alle ingrediënten die een zonvakantie tot een succes maken. Tropische zandstranden, een relaxte sfeer, vriendelijke bewoners en een keuken waar je je vingers bij aflikt. Tussen onze deals vind je zeker een aanbieding die bij je past. Twijfel dus niet langer en stap ook in het vliegtuig om de pracht van dit eiland zelf te ervaren. Bon bini op Curacao!

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Curaçao

Klimaat Curaçao

Curaçao heeft net als Bonaire en Aruba een tropisch savanneklimaat. Een kenmerk die bij dit klimaat past is dat de temperatuur weinig fluctuaties vertoond. Verder is het in de laatste 3 maanden van het jaar aanzienlijk natter, maar van een regenseizoen is geen sprake.

Gesproken Taal

Curaçao heeft 2 officiële talen, namelijk het Nederlands en het Papiaments. Het Papiaments is ontstaan uit het Nederlands, Portugees, Spaans, Engels, een beetje Frans en Afrikaanse talen. Deze taal heeft zich ontwikkeld in de 16e eeuw. Dit was de periode van de slavernij.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Curaçao is de Antilliaanse gulden. Deze is verbonden aan de Amerikaanse dollarkoers. Pinnen op Curaçao is vrij eenvoudig, zolang het cirrus of maestro logo op de pinpas staat. Creditcards worden bovendien overal geaccepteerd.

Hoofdstad van Curaçao

De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Dit is tegelijkertijd de grootste stad. Vroeger was Willemstad de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Verder zijn er vele interessante bezienswaardigheden. Ook zijn de panden van deze stad kleurrijk en karakteristiek.