Last minute Zonvakantie EgypteLast minute Zonvakanties naar Egypte

Een last minute zonvakantie Egypte betekent een reis met zonzekerheid. Maar dat niet alleen. Stap je in het vliegtuig naar Egypte, dan reis je ook af naar een land met een duizenden jaren oude geschiedenis. Het land van de farao’s. De sporen ervan vind je nog op veel plekken terug, vlak naast het moderne leven. Egypte is dus ook zeker bedoeld voor cultuurliefhebbers. Een goedkope zonvakantie Egypte begint hier. Bij ons vind je dé deals voor een zonvakantie Egypte all inclusive.

Piramides, de must-see van je vakantie

Heerlijk ontspannen in een luxe oord aan een prachtig strand klinkt natuurlijk als muziek in je oren. Maar je bent pas echt in Egypte geweest als je een piramide hebt bezocht. Een piramide is een graftombe van een farao. Ze werden rijk versierd en voorzien van wapens, drank en andere geschenken. De oude Egyptenaren geloofden heilig in het leven na de dood. Duik tijdens je last minute zonvakantie Egypte in de interessante geschiedenis van dit oude en wijze volk.

Andere bezienswaardigheden tijdens je zonvakantie Egypte

Wil je het zonnebaden, snorkelen en watersporten eens afwisselen met wat anders? Geen enkel probleem. Een last minute zonvakantie Egypte is er namelijk ook voor de liefhebbers van natuur en cultuur. Behalve piramides is er nog meer te zien. Bezoek bijvoorbeeld hoofdstad Caïro, de archeologische sites van Luxor en proef in een souk van het dagelijks leven. Let tijdens je dagtrips op het dragen van gepaste kleding. Dit betekent dat knieën en schouders bedekt zijn.

Urenlang vermaak in, op en langs het water

Egypte is ook dé plek voor een onbezorgde zonvakantie. Maar je kunt veel meer dan alleen zonnen aan het strand. Tijdens een goedkope zonvakantie Egypte vind je werkelijk waar overal mogelijkheden tot watersporten. Voor duikers en snorkelaars is deze bestemming een walhalla. Vooral Sharm el Sheikh staat hierom bekend. In de directe omgeving van deze badplaats vind je enkele van de mooiste duikplekken ter wereld. Die mag je dus zeker niet missen!

Populaire plekken om je zonvakantie Egypte door te brengen

Gezien de vele mogelijkheden zal het je dan ook niet verbazen dat Sharm el Sheikh tot de populairste bestemmingen van Egypte behoort. Ook in Hurghada strijken het hele jaar door veel toeristen neer. De badplaats kent een bruisend nachtleven met veel pubs, clubs en restaurants. Ook is er een grote souk waar je heerlijk kunt winkelen. El Gouna is een eveneens moderne badplaats met alle faciliteiten. In Marsa Alam waan je je tussen de Rode Zee en de woestijn in een sprookje.

Een zonvakantie Egypte all inclusive kan altijd

Aarzel niet om een goedkope last minute buiten het hoogseizoen te boeken. Dankzij het altijd lekkere weer is dat een aanbieding die je niet kan laten lopen. In Egypte heerst een woestijnklimaat, wat behalve hete zomers ook zeer milde winters betekent. Vermijd de topdrukte en boek je vakantie bijvoorbeeld eens tijdens de feestdagen. Een zonvakantie december in Egypte laadt je batterij weer helemaal op. Ook in oktober, november, januari en februari is het heerlijk vertoeven in het Noord-Afrikaanse land.  

Kenmerken Egypte

Klimaat Egypte

Egypte wordt gekenmerkt door een woestijnklimaat met zeer zachte winters en bloedhete zomers. In Egypte valt er nagenoeg geen regen. Alleen in het noordelijke deel valt er in de wintermaanden zo nu en dan neerslag. Van april tot en met oktober is het erg heet in Egypte.

Gesproken Taal

In Egypte spreekt met Arabisch. In het dagelijkse leven wordt er veelal gesproken in het Egyptische dialect. In de toeristische gebieden wordt er ook Engels en Frans gesproken. Verder wordt het gewaardeerd als u een woordje Arabisch spreekt.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Egypte is de Egyptische pond. In één pond gaan 100 piaster. In veel plaatsen is het mogelijk om met de Euro te betalen en Visa en Mastercard worden meestal geaccepteerd. Wanneer u gaat pinnen raden wij het aan om goed te kijken of er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Egypte

Caïro is de hoofdstad van Egypte. Dit is gelijk de grootste stad van het hele continent Afrika met 13 miljoen inwoners. Overigens wonen er nog meer inwoners in de stad door de vele illegale immigranten. De stad is erg vuil en er is een grote chaos in het verkeer.