Last minute Zonvakantie EngelandLast minute Zonvakanties naar Engeland

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Engeland.

Kenmerken Engeland

Klimaat Engeland

Engeland heeft een vrijwel identiek klimaat als Nederland. In de zomer komen de temperaturen niet vaak boven de dertig graden uit en de winters zijn gematigd. Langere periodes met vorst komen er niet voor. Dit is vooral te wijden aan de invloed van de zee.

Gesproken Taal

De officiële taal van Engeland is het Engels. Dit is tegelijkertijd ook de meest invloedrijke taal ter wereld. De oorzaak hiervan ligt in de expansiedrang van de Engelsen in de 19e eeuw. Het Engels is een Germaanse taal en is verwant aan het Nederlands, Duits, Fries en het Nedersaksisch.

Gebruikte valuta

De valuta van Engeland is de Britse pond. Deze bestaat uit honderd pence. Verder worden alle bankpassen en creditcards geaccepteerd. Het is niet noodzakelijk om contant geld mee te nemen. Verder ligt het prijsniveau hoger dan in Nederland. Houdt hier rekening mee.

Hoofdstad van Engeland

De hoofdstad van Engeland is Londen met ongeveer 8,6 miljoen inwoners. Er is in Europa geen enkele andere stad die meer inwoners heeft. Verder zijn er vele mooie bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace en de London Eye. Bovendien is Londen een groene stad, omdat maar liefst 40 procent bedekt is in groen.