Zonvakantie EuropaAlgemene informatie over Europa

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Europa.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Europa

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Europa

Religies

De grote meerderheid van de Europeanen is christelijk. Dit christendom is in Europa grofweg te verdelen in het rooms-katholicisme, verschillende protestantse kerken in vooral Noord-Europa en de Orthodoxe kerk in Zuid- en Oost-Europa.

Oppervlakte

In tegenstelling tot het aantal inwoners is Europa op gebied van oppervlakte het op één na kleinste continent. Het totale oppervlak van Europa beslaat een gebied van ongeveer 10.400.000 vierkante kilometer.

Grootste landen

Verreweg het grootste land van het continent Europa is Rusland met ongeveer 3.683.000 vierkante kilometer aan oppervlak. Het op één na grootste land van Europa is Oekraïne met 603.700 vierkante kilometer, gevolgd door Frankrijk met 544.000 vierkante kilometer.

Klimaat

Europa kent hoofdzakelijk een drietal verschillende klimaten. In het noordwesten overheerst een zeeklimaat terwijl in de zuidelijke gebieden een middellandse zeeklimaat te vinden is. De meer noordoostelijk gelegen landen hebben een landklimaat. In hoger gelegen gebieden zoals de alpen en gebergten van Noorwegen vind je een hooggebergteklimaat .