Last minute Zonvakantie GambiaLast minute Zonvakanties naar Gambia

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Gambia.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Gambia

Klimaat Gambia

Het klimaat van Gambia kent een droge en een natte periode. Juli, augustus en september zijn het natst. Het droge seizoen loopt van half oktober tot half juni. Het is van maart tot en met mei het warmst. Dan zijn er gemiddeld tien zonuren per dag en kan de temperatuur oplopen tot zo’n 40 graden.

Gesproken Taal

Engels is de officiële taal in Gambia en ook op de scholen leren de Gambianen Engels waardoor vrijwel iedereen de taal spreekt. Door de verscheidenheid van volkeren wordt er naast het Engels in Gambia nog 30 andere talen gesproken. Elke stam heeft zijn eigen taal en cultuur.

Gebruikte valuta

Sinds 1972 wordt er in Gambia betaald met de Dalasi. Hiervoor rekende men af in Britse Ponden. Een Gambiaanse Dalasi is 100 Butut waard en de munt kent eenheden van 1, 5, 10, 25 en 50 Butut. Daarnaast kent men ook papiergeld met de waarde van 5, 10, 25, 50, 100 en 200 Dalasi.

Hoofdstad van Gambia

Hoewel Banjul met zijn bijna 35.000 inwoners niet de grootste stad van Gambia is, is het wel de hoofdstad. Banjul ligt in het Westen van Gambia, bij de Atlantische Oceaan. De stad ligt op een eiland aan de zuidkant van de monding van de rivier de Gambia.