Last minute Zonvakantie GuatemalaLast minute Zonvakanties naar Guatemala

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Guatemala.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Guatemala

Klimaat Guatemala

De hoogteverschillen bepalen het weerbeeld in Guatemala. Tot 800 meter hoogte is het warm en vochtig. Tot 1600 meter is het aangenaam en is er sprake van een gematigd klimaat. Vanaf 1600 meter is het koel. In de hoge gebieden vriest het ’s nachts vaak.

Gesproken Taal

De voertaal in Guatemala is Spaans, maar er worden ook veel indiaanse talen gesproken. Verkleinwoorden worden veel gebruikt en de namen van veel plaatsen worden afgekort. Het is aan te raden om een aantal worden Spaans te leren, omdat niet iedereen even goed Engels spreekt.

Gebruikte valuta

In Guatemala betaal je met de quetzal. Naast de Quetzal wordt de US dollar ook geaccepteerd. In grotere plaatsen en toeristische gebieden kan gewoon gepind worden, maar de pinautomaten zijn er wel schaars. Neem daarom dus voldoende contant geld mee. Let op je veiligheid en pin alleen overdag.

Hoofdstad van Guatemala

Guatemala-Stad is de hoofdstad van Guatemala. De stad heeft ruim 2 miljoen inwoners. Verder is Guatamala-Stad het economische hart van het land. Bovendien ademt Guatemala-Stad historie. Je vindt hier dan ook overblijfselen van de Maya’s.