Last minute Zonvakantie IndonesieLast minute Zonvakanties naar Indonesie

Een goedkope zonvakantie Indonesië is voor verreweg de meeste Nederlanders de populairste manier om hun vakantie in Azië door te brengen. Maar niet alleen voor Nederlanders. Wereldwijd reizen jaarlijks miljoenen zonaanbidders af naar de archipel. Een last minute zonvakantie Indonesië heeft je behalve prachtige stranden ook een overweldigende natuur te bieden. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig verblijf, of een zonvakantie Indonesië all inclusive, bij ons vind je het allemaal!

Eindeloze kustlijnen met fijne, witte zandkorrels en sierlijke palmbomen

De archipel Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, zowel groot als klein. Elk hebben ze hun eigen karakter, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is hun indrukwekkende en uitgestrekte kustlijn. Een goedkope zonvakantie Indonesië betekent dus ook kilometerslange zandstranden met helderblauw water en...... de meest adembenemende koraalriffen. Bereid je met een last minute zonvakantie Indonesië dus voor op het duiken, snorkelen en de vele romantische boottochtjes.

Duizenden kilometers natuur

Maar met die uitgestrekte zandstranden houdt het niet op. Bij lange na niet zelfs. Indonesië wordt dankzij zijn natuurlijke diversiteit en groene karakter ook wel de ‘Gordel van Smaragd’ genoemd. Wat je er allemaal treft? Houd je vast. Vulkanen, bergen, rijstvelden, tempels en moerasgebieden. Om nog maar niet te spreken van alle dier- en plantsoorten. Een tiende van alle bloem- en plant-soorten die er op de wereld voorkomen, vind je in Indonesië. Natuurliefhebber? Grijp dus je kans!

Waar breng jij je zonvakantie Indonesië door?

Gezien het feit dat Indonesië de grootste eilandenstaat ter wereld is en het land zich maar liefst vijfduizend kilometer uitstrekt over de evenaar, is het moeilijk kiezen waar je nou op dat strandbedje moet neerploffen. Eilanden die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn, zijn Sumatra, Lombok, Java, Kalimantan, Sulawesi en natuurlijk het paradijselijke Bali, eiland van de duizend tempels. Op onze pagina vind je een overzicht van de beste deals en mooiste last minute reizen.

Culturele en historische bezienswaardigheden

Al raak je er qua strand en natuur zeker niet uitgekeken, de bezienswaardigheden van culturele en historische aard mag je ook zeker niet aan je voorbij laten gaan. Indonesië kent verschillende culturen die de archipel tot een interessante mengelmoes maken. Denk alleen al eens aan de vele tempels die verspreid over het land liggen. Het boeddhistische heiligdom Borobudur op Java en de Balinese zeetempel Tanah Lot behoren tot de meest indrukwekkende van allemaal.

Het hele jaar door aangename temperaturen

Aarzel niet om je rondreis of zonvakantie Indonesië all inclusive buiten het hoogseizoen te boeken. Indonesië bevindt zich op de evenaar en heeft een tropisch regenwoudklimaat. Dat betekent het hele jaar door een stabiele temperatuur die zo rond de dertig graden ligt. Je vakantie kun je hier dus gerust vieren in de koudere maanden januari, februari, november en december. Wel zijn er natuurlijk regenseizoenen. Grijp je kans en maak van die goedkope aanbieding jouw eerstvolgende vakantie

Kenmerken Indonesie

Klimaat Indonesie

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen van april tot oktober en een nat seizoen van november tot maart. De hoeveelheid regen is afhankelijk van de locatie en de hoogte. In de berggebieden valt er meer regen dan in de lager gelegen gebieden.

Gesproken Taal

Indonesië kent vele talen, maar de officiële taal is het Bahasa Indonesia. Er worden in Indonesië veel dialecten en plaatselijke talen gesproken. Verder wordt er ook nog Nederlands gesproken, maar wel steeds in mindere mate. Met Engels kunt u ook redelijk uit de voeten.

Gebruikte valuta

De valuta van Indonesië is de Rupiah. 100.000 Rupiah is slechts 7 euro. Het pinnen in Indonesië is geen probleem, omdat er steeds meer geldautomaten bij komen. Soms is er wel een maximum ingesteld van 43 euro per dag per pinautomaat. Geld wisselen is ook geen enkel probleem.

Hoofdstad van Indonesie

Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en telt maar liefst 9.7 miljoen inwoners. Jakarta bevind zich op Java. De regering van Indonesië is ook gevestigd in deze stad. Jakarta is de grootste hoofdstad van heel Zuidoost-Azië en is tevens het politieke-, economische- en culturele centrum van Indonesië.