Last minute Zonvakantie IsraelLast minute Zonvakanties naar Israel

Een goedkope zonvakantie Israël betekent een vakantie die met geen enkele andere te vergelijken is. Het is niet alleen een ideale zonbestemming, maar is ook een bedevaartsoord met talloze religieuze en historische bezienswaardigheden. Een last minute zonvakantie Israël betekent een bezoek aan een modern land vol cultuur en bijbelse verhalen. Deze mag je zeker niet aan je voorbij laten gaan. Een zonvakantie Israël in Eilat is dankzij zijn onderwaterwereld de populairste keuze.

Vier je zonvakantie Israël in Eilat

De Israëliers waren er al lang van overtuigd, maar de buitenlandse toeristen hebben sinds vrij recent ook de schoonheid van Eilat ontdekt. De plaats ligt in het zuiden van het land, aan de Rode Zee, ingesloten tussen Egypte en Jordanië. Het is een waar vakantieparadijs waar het je aan niets zal ontbreken. Comfortabele accommodaties, alle faciliteiten en een prachtige onderwaterwereld maken een zonvakantie Israël in Eilat tot een succes. Hier ontdek je de mooiste koraalriffen.

In Jerusalem we pray, in Tel Aviv we play

Naast Eilat zijn er nog veel meer plaatsen waar jij je goedkope zonvakantie Israël kunt doorbrengen. Zo vind je in Tel Aviv heerlijke zandstranden en beleef je van dichtbij hoe het moderne en traditionele leven met elkaar verweven zijn. Oude markten en Ottomaanse gebouwen worden afgewisseld met torenhoge wolkenkrabbers en luxe winkelcentra. Tel Aviv is een liberale stad volop uitgaansgelegenheden. De hipste bars, clubs en restaurants van Israël vind je hier.

Kleinschaligere badplaatsen

Behalve voor Eilat en Tel Aviv kun je ook kiezen voor het kleinere Ashkelon, soms ook geschreven als Asjkelon. Deze plaats ligt net als Tel Aviv aan de Middellandse Zee, ten noorden van de Gazastrook. Strand maakt hier slechts een onderdeel uit van je vakantie. Deze zonvakantie Israël draait vooral om natuur en historische overblijfselen. Ook Herzliya, ten noorden van Tel Aviv, en havenstad Haifa zijn meer dan de moeite waard om een last minute zonvakantie Israël door te brengen.

Woestijnen, bergen en historische steden

Wil jij tijdens je last minute zonvakantie Israël het strand eens een dagje inwisselen voor iets anders? Dan bestaan er meer dan genoeg mogelijkheden. Heb je behoefte aan natuur, breng dan een bezoek aan de Negev woestijn, of het Karmelgebergte dat net ten zuiden van Haifa ligt. Ook de plaats Tiberias, gelegen aan het gelijknamige meer, heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden voor je in petto. Natuurlijk mag Jeruzalem met zijn Klaagmuur, Arabische markt en Toren van David mag niet ontbreken.

Een zonvakantie Israël kan op elk moment van het jaar

Israël heeft diverse klimaattypes, maar langs de kust heerst een warm, mediterraan klimaat. Dat betekent dus warme zomers en zachte winters. Ben je op zoek naar een goedkope last minute? Overweeg dan ook eens om in de voor ons koude maanden november, december, januari of februari af te reizen naar het land van de drie wereldreligies. Tussen onze deals vind je ongetwijfeld een aanbieding die helemaal bij jou past. Pak je koffer en laat je betoveren door het bijzondere Israël!

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Israel

Klimaat Israel

Israël staat bekent om de hitte. In de zomer kan de temperatuur tot boven de veertig graden oplopen, wat geen pretje is. Vanaf eind november tot maart valt er neerslag. Verder heeft Israël twee seizoenen, namelijk de milde winters en de hete en droge zomers.

Gesproken Taal

In Israël worden er vele talen gesproken. Het Hebreeuws en het Arabisch zijn de twee officiële talen. Naast deze talen wordt er ook nog Russisch, Jiddisch, Engels en Spaans gesproken. Er worden echter nog meer talen gesproken. Dat komt door de grote diversiteit aan nationaliteiten.

Gebruikte valuta

De valuta van Israël is de Nieuwe Israëlisch Shekel. Een Shekel is onderverdeeld in honderd aĝoerot. Pinnen is in heel Israël mogelijk, zowel met bankpassen als creditcards. Vaak worden US Dollars en Euro’s ook geaccepteerd. Verder is het aan te raden om wat US Dollars op zak te hebben, omdat dit soms wordt geprefereerd.

Hoofdstad van Israel

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem en telt ongeveer 1 miljoen inwoners. Jeruzalem wordt door meerdere geloven als heilige stad beschouwd. Er zijn veel aanslagen in de stad, maar desondanks komen de pelgrims en toeristen in grote getale. Jeruzalem heeft een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden.