Last minute Zonvakantie JamaicaLast minute Zonvakanties naar Jamaica

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Jamaica

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Jamaica

Klimaat Jamaica

Elke dag is er wel zonneschijn in Jamaica, maar het kan er ook hevig regenen. Jamaica heeft een savanneklimaat. Overdag zijn de temperaturen vaak aangenaam te noemen. Helaas kunnen er ook wel eens orkanen over het eiland trekken. Vaak zijn deze al afgezwakt, omdat ze al over de omringende eilanden zijn getrokken.

Gesproken Taal

In Jamaica wordt er Engels gesproken. Communcieren in dit land is dan ook geen enkel probleem. Naast het Engels wordt er ook nog een dialect gesproken, namelijk het Patois. Dit dialect is in de zeventiende eeuw ontstaan en is een combinatie van Frans, Spaans, Engels en verschillende West-Afrikaanse talen.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Jamaica is de Jamaicaanse Dollar. Deze mag niet in- of uitgevoerd worden. Het prijsniveau in Jamaica ligt hoger dan in Nederland, omdat alles ingevoerd moet worden. Houdt hier rekening mee. Verder kan er overal gepind worden met zowel creditcards als bankpassen met het maestro of cirrus logo.

Hoofdstad van Jamaica

De hoofdstad van Jamaica is Kingston en telt 937.700 inwoners (2011). Kingston ligt aan de Caribische kust. Er zijn tal val leuke bezienswaardigheden, maar je kan er ook genieten van zon, zee en strand. Een bezoek aan het Bob Marley Museum mag niet ontbreken bij een bezoek aan Kingston!