Last minute Zonvakantie JordanieLast minute Zonvakanties naar Jordanie

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Jordanië.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Jordanie

Klimaat Jordanie

Jordanië kent hete zomers en koude, natte winters. Door de hoogteverschillen in Jordanië zijn er verschillende klimaten, namelijk een koud- en warm steppeklimaat en een koud- en warm woestijnklimaat. Verder is er ook nog een mediteraan klimaat nabij de Jordaanoever.

Gesproken Taal

In Jordanië is de officiële taal Arabisch. Naast het officiële Arabisch worden er nog allerlei andere Arabische talen gesproken. In de toeristische gebieden en in de steden spreekt men tegenwoordig ook een aardig woordje Engels. Het wordt gewaardeerd als u een woordje Arabisch spreekt.

Gebruikte valuta

De valuta van Jordanië is de dinar. Deze is onderverdeeld in duizend fils. Het is vrij eenvoudig om te pinnen in Jordanië, alleen komt het af en toe wel eens voor dat de pinautomaat niet werkt. Daarom raden wij het aan om voldoende contanten mee te nemen.

Hoofdstad van Jordanie

De hoofdstad van Jordanië is Amman en deze stad telt ongeveer 2 miljoen inwoners. Amman is een moderne stad die sterk groeit en tegenwoordig zijn er steeds meer buitenlandse bedrijven te vinden. Amman heeft ook vele interessante bezienswaardigheden.