Last minute Zonvakantie KaapverdieLast minute Zonvakanties naar Kaapverdie

Op zo’n zes à zeven uur vliegen van Nederland vind je een eilandengroep waar het eigenlijk nooit koud is. Met een last minute zonvakantie Kaapverdië reis je af naar een eilandengroep voor de westkust van Afrika. Tegenover Gambia en Senegal om precies te zijn. Een zonvakantie Kaapverdië leent zich bij uitstek voor ultieme ontspanning. Even weg uit het dagelijks leven en de batterij opladen. Kies deze zomer voor wat anders, of kies voor een zonvakantie december in Kaapverdië!

Kaapverdië: smeltkroes van culturen

Kies je voor een last minute zonvakantie Kaapverdië? Reken dan op oogverblindende stranden en een boeiende geschiedenis. In deze voormalig Portugese kolonie spreekt men zowel Portugees als Creools. Het overwegend katholieke land is een smeltkroes van de Portugese en de Afrikaanse cultuur. Behalve aan de talen en de gemengde bevolking merk je dit ook terug in de gerechten, de wereldwijd gerespecteerde Kaapverdiaanse muziek, de literatuur en de diverse festiviteiten.

Waar breng jij je zonvakantie Kaapverdië door?

Van de in totaal tien Kaapverdische eilanden worden er negen bewoond. Daarvan zijn er vooral twee, Sal en Boa Vista, die over alle ingrediënten beschikken om jou van een complete en afwisselende zonvakantie te voorzien. De eilanden behoren tot de noordelijke van de twee regio’s van Kaapverdië. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en zijn vlak en woestijnachtig. Vind je tussen onze deals een aanbieding die bij je past? Verken dan zeker meer dan alleen de kustlijn.

Sal en Boa Vista

De twee meest geschikte eilanden om je goedkope last minute door te brengen zijn dus Sal en Boa Vista. In Sal is de badplaats Santa Maria verreweg de populairste keuze. Het idyllische vissersplaatsje staat bekend om zijn wel acht kilometer lange zandstrand. Het helderblauwe water en de golven maken het een geschikte plek voor watersporters. Op het eiland Boa Vista strijken de meeste toeristen neer in Sal Rei en Praia de Selines. Hier heerst het levensmotto ‘no stress’ het sterkst.

Ook in de winterse maanden het ideale klimaat

Wil je tijdens de feestdagen eens iets anders? Verdienen witte zandstranden volgens jou de voorkeur boven wit besneeuwde straten? Kies dan voor een zonvakantie in december in Kaapverdië. Dankzij het tropische klimaat dat op de eilandengroep heerst, ligt de temperatuur overdag het hele jaar door rond de dertig graden. Kouder dan twintig graden is het er vrijwel nooit. En dus is een goedkope zonvakantie in februari in Kaapverdië ideaal. Net als in oktober, november en januari.

Genieten van strand én Kaapverdische tradities

Kies je voor een goedkope zonvakantie Kaapverdië, proef dan ook zeker van de culturele aspecten van het eiland. Geniet van de verschillende muziekstijlen of van de bijzondere, lokale evenementen. Maar proeven moet je ook zeker letterlijk doen. Geniet van een glaasje grogue, de nationale rum die is gedistilleerd uit suikerriet. Ook het nationale gerecht cachupa, gemaakt van maïs en verschillende soorten bonen, mag je zeker niet aan je voorbij laten gaan. De keuken kent Portugese, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse invloeden.  

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Kaapverdie

Klimaat Kaapverdie

Gesproken Taal

Gebruikte valuta

Hoofdstad van Kaapverdie