Last minute Zonvakantie KeniaLast minute Zonvakanties naar Kenia

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Kenia.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Kenia

Klimaat Kenia

Kenia kent meerdere klimaten. Dat zijn het tropisch regenwoud klimaat, het tropisch moessonklimaat, het steppeklimaat en de woestijnklimaten. Verder kent het landschap een grote diversiteit en zijn er grote hoogteverschillen. Daarnaast is het beter om de regenseizoenen te vermijden.

Gesproken Taal

Er worden meerdere talen gesproken in Kenia. Engels en het Swahili zijn de officiële talen van Kenia. Naast deze twee officiële talen worden er nog 59 andere talen gesproken. Al deze talen komen oorspronkelijk uit Afrika.

Gebruikte valuta

In Kenia betaald men met de Keniaanse Shilling. Deze munt is ontstaan in 1966. Destijds werd de Oost-Afrikaanse shilling vervangen. Het is aan te raden om voldoende contanten mee te nemen aangezien creditcard bijna niet geaccepteerd worden.

Hoofdstad van Kenia

De hoofdstad van Kenia is Nairobi. Hier wonen 3.3 miljoen inwoners. Nairobi bevind zich op een hoogte van maar liefst 1661 meter boven de zeespiegel. Mede door deze hoogte is het klimaat aangenaam. Verder is Nairobi een van de snelst groeiende steden van Afrika.