Last minute Zonvakantie KroatieLast minute Zonvakanties naar Kroatie

Een goedkope zonvakantie Kroatië opent deuren naar een geheel onontdekte wereld. Het relatief kleine land aan de Middellandse Zee is met zijn vele verschillende landschappen een écht unieke bestemming te noemen. Met een last minute zonvakantie Kroatië kun je én genieten van zon, zee en strand, én de veelzijdigheid van dit bijzondere zuidelijke land ontdekken. Accommodaties zijn er in overvloed. Voor een eenvoudig verblijf, maar ook voor een zonvakantie Kroatië all inclusive ben je hier aan het juiste adres.

De populairste regio’s voor een last minute

Een zonvakantie Kroatië per vliegtuig is de populairste keuze. Besluit je naar je zonvakantie Kroatië te vliegen? In slechts iets meer dan twee uur zet jij er voet aan land. De populairste regio’s om je goedkope zonvakantie Kroatië in door te brengen, zijn Dalmatië en Istrië. Beide zijn perfect om natuur, cultuur en zonnebaden aan de prachtigste stranden met elkaar te combineren. Natuurlijk kun je op bestemming ook een auto huren om het ruige, onontdekte binnenland te gaan ontdekken.

Een zonvakantie Kroatië in Istrië

Wie er ooit eens is geweest, wil er zeker nog een keertje terug. Niet voor niets werd Istrië al door de Romeinen ‘Terra Magica’, oftewel ‘magisch land’ genoemd. Istrië beschikt over een lange kustlijn met talloze stranden en baaitjes en een binnenland met een natuur waar je u tegen zegt. De grootste stad van de regio is Pula, wat dan ook een populaire bestemming is voor een last minute zonvakantie Kroatië. Ook Porec, het romantische Rovinj en het kleine Medulin worden vaak bezocht.

In Dalmatië strijk je neer op historische grond

Dalmatië is een relatief smalle kuststrook in het zuidwesten van het land. Een zonvakantie Kroatië in deze regio is geschikt voor zowel de zonaanbidder als de cultuurliefhebber. In Dalmatië vind je nog vele historische overblijfselen uit de Romeinse tijd terug. Een behoorlijk aantal ervan staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Populaire resorts in deze regio zijn Dubrovnik en Split. De eerstgenoemde staat bekend als de mooiste stad van het land. Split is de grote ‘witte’ stad.

Bezienswaardigheden tijdens je zonvakantie Kroatië

Alhoewel de populairste regio’s meer dan genoeg te doen en te zien hebben, wil je misschien nog wel meer dan dat. Gelukkig is er qua cultureel erfgoed en natuurschoon geen gebrek in het zuidelijke land aan de Adriatische Zee. Zo kun je overwegen om een auto te huren en de hoofdstad Zagreb te bezoeken. Maar laat ook een bezoek aan de Plitvice Meren niet aan je voorbijgaan. Het mooiste nationale park van Kroatië heeft 16 aaneengeschakelde, helderblauwe meren en 90 watervallen.

Een last minute zonvakantie Kroatië kan altijd

Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige vakantie of een luxere zonvakantie Kroatië all inclusive, in dit land vind je zeker wat je zoekt. Ook buiten het hoogseizoen is het er heerlijk vertoeven. Vermijd de drukte en ga eens voor een van onze goedkope deals in mei of oktober. De stranden grotendeels voor jezelf en alle tijd en ruimte om het land eens echt goed te ontdekken. Een aanbieding die je haast niet kan laten lopen!

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Kroatie

Klimaat Kroatie

In Kroatië zijn er drie verschillende klimaten, namelijk een continentaal klimaat, een bergklimaat en een mediterraan klimaat. Gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. De hoeveelheden regen hangen veel af van de plaats in het land en de tijd van het jaar.

Gesproken Taal

In Kroatië is de officiële taal Kroatisch. Deze taal is nauw verwant aan het Servo-Kroatisch dat gesproken wordt in Servië-Montenegro. Daarnaast wordt er in Istrië Italiaans gesproken. Verder kunt u zich goed redden in de toeristische gebieden met Engels en/of Duits.

Gebruikte valuta

De valuta van Kroatië is de Kroatische Kuna die is onderverdeeld in honderd lipa. Zowel met bankpassen als creditcards kunt u vrijwel overal pinnen. Houdt wel in de gaten dat er niemand meekijkt tijdens het pinnen. Verder bent u minder geld kwijt voor het dagelijks leven dan in Nederland.

Hoofdstad van Kroatie

De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Zagreb heeft een oud gedeelte, ook wel Gornji Grad genoemd en een nieuw gedeelte, ook wel Donji Grad genoemd. Er zijn vele theaters, musea en galerieën te vinden. Daarnaast wordt Zagreb ook wel de romantische hoofdstad genoemd.