Last minute Zonvakantie LaosLast minute Zonvakanties naar Laos

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Laos.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Laos

Klimaat Laos

Laos heeft twee seizoenen. Vanaf november tot april is er een droog seizoen en vanaf mei tot en met oktober is er een regenseizoen. In de eerste helft van het droge seizoen is het relatief koel. In het tweede deel wordt het echt heet. Temperaturen van 40 graden zijn geen uitzondering.

Gesproken Taal

In Laos worden er maar liefst 85 talen gesproken. De officiële taal is Laotiaans. Laotiaans is verwant aan het Thais en aan de Zuid-Chinese talen. De inwoners van Laos spreken vaak ook Engels en/of Frans. Lang niet iedereen in Laos spreekt Laotiaans. Vaak gaat de voorkeur uit naar het Thais.

Gebruikte valuta

De valuta in Laos is de Laotiaanse Kip. De Laotiaanse Kip kent alleen bankbiljetten. Creditcards worden alleen geaccepteerd in de grotere hotels. Het gebruik van bankpassen wordt wel steeds gemakkelijker. Verder is het aan te raden om voldoende contant geld mee te nemen.

Hoofdstad van Laos

De hoofdstad van Laos is Vientiane. Er wonen ongeveer 400.000 inwoners in deze stad. Vientiane behoort tot één van de drie klassieke Frans Indochinese steden. Verder heeft Vientiane veel belangrijke bezienswaardigheden en een interessante geschiedenis.