Last minute Zonvakantie MadagaskarLast minute Zonvakanties naar Madagaskar

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Madagaskar.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Madagaskar

Klimaat Madagaskar

Madagaskar wordt gekarakteriseerd door een grote verscheidenheid aan natuur, regenwoud en bergen. Dit wordt veroorzaakt door de verschillende klimaten die er heersen op dit eiland. Het noordoostelijke en het oostelijke deel van het eiland zijn tropisch. Het westelijke deel van Madagaskar heeft een warm steppeklimaat.

Gesproken Taal

Er worden in Madagaskar twee talen gesproken, namelijk het Malagassisch en het Frans. Engels wordt alleen in de toeristische gebieden gesproke, zij het met een beperkte mate. Het Malagassisch wordt door de afzonderlijke bevolkingsgroepen op meerdere manieren gesproken.

Gebruikte valuta

In Madagaskar wordt er betaald met de Ariary. Deze is onderverdeeld in 5 iraimbilanja. Voorheen werd er gebruik gemaakt van de Malagasy francs. Deze wordt niet meer geaccepteerd. Betalen met de creditcard gaat lastig in Madagascar. Pinnen met de maestrokaart wordt wel steeds gemakkelijker.

Hoofdstad van Madagaskar

De hoofdstad van Madagaskar is Antananarivo. Dit is de grootste stad van het land met maar liefst 1.6 miljoen inwoners. De temperatuur is vrij aangenaam, ondanks het feit dat Antananarivo in de tropen ligt. De oorzaak hiervan is dat de stad op een hoogte van 1400 meter ligt.