Last minute Zonvakantie MaldivenLast minute Zonvakanties naar Maldiven

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Malediven.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Maldiven

Klimaat Maldiven

Op de Malediven zijn er twee seizoenen, namelijk het natte en het droge seizoen. Het natte seizoen begint eind april en eindigt half december en het droge seizoen begint half december en eindigt half april. Verder heerst er een tropisch klimaat met elke dag temperaturen rond de 30 graden.

Gesproken Taal

Op de Malediven wordt er Dhihevi en Engels gesproken. Dhihevi is een lastige taal met vele dialecten. Het bijbehorende schrift wordt van rechts naar links geschreven. In het verleden waren de Maldiven een Britse Kolonie, vandaar dat iedereen goed Engels kan spreken.

Gebruikte valuta

De officiële munteenheid van de Malediven is de Rufiyaa. Op de Malediven is het gebruikelijk om te betalen in US Dollars of in de Rufiyaa. Pinnen is over het algemeen gemakkelijk. Wel moet uw bankpas voorzien zijn met het maestro logo. Verder worden creditcards bijna overal geaccepteerd.

Hoofdstad van Maldiven

De hoofdstad van de Malediven is Malé met 104.000 inwoners. Het eiland is maar 1 bij 1,7 km en is helemaal volgebouwd. Doordat er te weinig ruimte is zijn de markten en winkeltjes te vinden op de 1e verdieping van gebouwen. In deze stad gebeurd het allemaal voor de inwoners van de Malediven.