Last minute Zonvakantie MaleisieLast minute Zonvakanties naar Maleisie

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Maleisië.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Maleisie

Klimaat Maleisie

Maleisië ligt dichtbij de evenaar en dat is ook de reden dat er een tropisch klimaat heerst. Maleisië kent twee regenseizoenen: de noordoostmoesson en de zuidwestmoesson. Omdat de noordoostmoesson heviger is dan de zuidwestmoesson, raden wij het aan om deze te vermijden.

Gesproken Taal

In Maleisië wordt Bahasa Malaysia en Engels gesproken. Verder spreken verschillende groeperingen hun eigen talen. Vroeger was Maleisië een kolonie van Engeland. Dat is de reden waarom het Engels wijdverspreid is in het land. Jezelf verstaanbaar maken is daarom geen enkel probleem.

Gebruikte valuta

De valuta van Maleisië is de Malaysian Ringgit die verdeeld is in honderd sen. De ringgit wordt ook wel de Maleisische dollar genoemd. Pinnen is vrijwel overal mogelijk in Maleisië. Toch raden wij het aan om altijd wat contant geld mee te nemen, omdat er soms niet gepind kan worden.

Hoofdstad van Maleisie

De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur en telt nagenoeg twee miljoen inwoners. Kuala Lumpur kent een grote diversiteit aan bouwstijlen. De Petronas Towers zijn kenmerkend voor de stad en verder zijn er moderne en hoge gebouwen te vinden.