Last minute Zonvakantie MauritiusLast minute Zonvakanties naar Mauritius

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Mauritius.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Mauritius

Klimaat Mauritius

Mauritius ligt midden in de Indische Oceaan en kent dus een gematigd tropisch tot subtropisch zeeklimaat waardoor de temperatuur van juni tot oktober tussen de 17 en 25 graden ligt. Van november tot april liggen de temperaturen iets hoger: tussen de 24 en de 31 graden Celsius. De vulkanen bepalen lokaal de weersomstandigheden.

Gesproken Taal

Hoewel Engels de officiële taal op Mauritius is, spreekt het merendeel van de bevolking een afgeleide van het Frans: Mauritiaans Creools. Deze contacttaal is ontstaan door het contact tussen de Franse kolonisten en de lokale bevolking. Op televisie en in de kranten wordt voornamelijk Frans gesproken en geschreven.

Gebruikte valuta

Op Mauritius wordt betaald met de Mauritiaanse Roepie, een afgeleide van de Indiase Roepie. Een Roepie is honderd cent waard. Er zijn munten van 0,5 roepie, 1, 5, 10 en 20 en er is briefgeld. Mauritius heeft opeenvolgend Nederlands geld, de Franse Koloniale Pond, Spaanse Dollars en de Britse Pond gevoerd.

Hoofdstad van Mauritius

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis. Port Louis is een vrijhaven aan de Indische Oceaan, dit betekent dat de haven van de stad buiten de controle van de autoriteiten valt. De stad werd in 1735 gesticht door de Fransen en vernoemd naar of Lodewijk XV of de Bretonse stad Port-Louis.