Last minute Zonvakantie MexicoLast minute Zonvakanties naar Mexico

Een last minute zonvakantie Mexico is er voor de onvervalste zonliefhebber. Uitgestrekte stranden, palmbomen die naar de zon wuiven, tequilla, fajita’s, straatmuzikanten. Kleur en levendigheid zijn overal. Mexico staat bekend om zijn luxe vakanties in de meest oogverblindende resorts. Alhoewel je jezelf met een dergelijke zonvakantie Mexico all inclusive een groot plezier doet, is een goedkope zonvakantie Mexico ook een verwennerij. Het Midden-Amerikaanse land prikkelt al je zintuigen.

Meer dan alleen strand

Mexico is niet alleen een paradijs op aarde voor zonaanbidders, ook fervente duikers en cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Je vindt in Mexico de beste duikplaats ter wereld bij het eiland Cozumel, vlakbij de kust van het schiereiland Yucatán. Ook vind je nog vele overblijfselen van de Mayacultuur. Het ooit zo grootse rijk van Midden-Amerika was zijn tijd ver vooruit. Vandaag de dag herinneren tempels, piramides en zelfs complete steden nog aan het oude volk.

Proef tijdens je zonvakantie Mexico van de typisch Mexicaanse sfeer

We hebben allemaal wel een beeld van Mexico. Denken we. Maar we ontdekken pas echt hoe het land in elkaar zit tijdens een last minute zonvakantie Mexico. De huidige tradities maken het land gezellig en levendig. Laat je meevoeren door de traditionele muziek, die gespeeld wordt door kleurrijke karakters in nog kleurrijkere kleding. Geniet van de zonnestralen en de cuisine. De warme sfeer die je overal voelt maken een goedkope zonvakantie Mexico een echte fiësta voor jong en oud.

De mooiste bestemmingen van Mexico

Bij Zonvakantiedirect.nl vind je een uitgebreid aanbod goedkope deals naar dit prachtige, Midden-Amerikaanse land. Veel bezoekers boeken een last minute naar het populaire schiereiland Yucatán. Populaire badplaatsen aan de Caribische kust aldaar zijn Cancun en Playa del Carmen. Je goedkope zonvakantie Mexico kun je echter ook aan de andere kant van het land vieren. Puerto Vallarta, gelegen aan de Stille Oceaan, is de ideale plek om even helemaal tot jezelf te komen.

Flora en fauna

Alsof de schoonheid van de kuststreken nog niet genoeg is, zijn er nog meer juwelen te ontdekken gedurende je zonvakantie Mexico. Het land kent een enorm rijke flora en telt wel meer dan 20.000 plantensoorten. Mexico herbergt honderden soorten orchideeën en wel duizenden soorten cactussen. Genoeg om je ogen uit te kijken dus. Vind je een zonvakantie Mexico aanbieding? Reken er dan maar op dat je ook oog in oog komt te staan met enkele van de bijzonderste diersoorten.

Altijd een aanbieding die bij jou past

Bij ons kun je erop rekenen dat je altijd een vakantie vindt die bij je past. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige bestemming of een luxe zonvakantie Mexico all inclusive. Het land dat zo bol staat van natuur, cultuur en geschiedenis is het hele jaar door goed te bezoeken. Het stabiele tropische klimaat nodigt je uit om je vakantie ook in de koude maanden november, december, januari en februari door te brengen. Slippers aan, sombrero op en tequilla in de hand. Ben jij er klaar voor?

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Mexico

Klimaat Mexico

Het klimaat van Mexico is het tropische klimaat. De hoogteverschillen bepalen de temperatuur. Tot 800 meter is er een heet en vochtig klimaat. Tot 1600 meter is er een gematigd klimaat en daarboven is het koel. Verder komen er ook orkanen voor in Mexico.

Gesproken Taal

De hoofdtaal van Mexico is het Spaans. Van ongeveer 90% van de bevolking is dit de moedertaal. Naast het Spaans worden er ook veel indiaanse talen gesproken. In de toeristische gebieden kun je je soms ook wel in het Engels redden. Een taalgidsje kan dan ook uitkomst bieden.

Gebruikte valuta

In Mexico betaal je met de peso. Pinnen bij een geldautomaat gaat prima. Pinnen kun je in verband met de veiligheid beter alleen overdag doen. Er zijn voldoende pinautomaten te vinden, maar neem voor de zekerheid altijd voldoende contante euro’s of dollars mee.

Hoofdstad van Mexico

Mexico-Stad is de hoofdstad van Mexico. Het Federale District heeft 8,8 miljoen inwoners en de agglomeratie maar liefst 23 miljoen. In de stad is nog veel terug te zien van de Azteekse cultuur. Mexico-stad ligt maar liefst 2240 meter boven de zeespiegel.