Last minute Zonvakantie MozambiqueLast minute Zonvakanties naar Mozambique

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Mozambique.

LAATSTE NIEUWS

Kenmerken Mozambique

Klimaat Mozambique

Mozambique heeft een (sub)tropisch klimaat met regenseizoen. Van oktober tot maart valt de meeste regen, de beste periode om Mozambique te bezoeken is van mei tot oktober. De geografie bepaalt grotendeels de temperaturen, zoals het savanneklimaat op de vlaktes en een gematigd klimaat in het bergland. Naar het Zuiden toe worden de seizoenen meer voelbaar.

Gesproken Taal

In Mozambique wordt nog steeds Portugees gesproken, ondanks de gewelddadige dekolonisatie in de tweede helft van de 20ste eeuw. Lourenco Marques, de oude naam van de hoofdstad Maputo, herinnert aan de Portugese ontdekkingsreiziger. Door het wijdverspreide toerisme spreken steeds meer Mozambikanen in de steden prima Engels.

Gebruikte valuta

De munteenheid van Mozambique is de Mozambikaanse Metical. Een Metical is 100 Centavos. Sinds 2006 kent Mozambique de nieuwe Metical, de MZM. Door drie nullen van de munt af te halen werden duizend Meticais een Metical. Munten beginnen bij 1 Metical en er is ook briefgeld.

Hoofdstad van Mozambique

In de Mozambikaanse hoofdstad Maputo wonen ongeveer 1 miljoen inwoners. De ooit belangrijke havenstad heeft het zwaar te verduren gehad tijden de burgeroorlog. Tegenwoordig wordt er flink aan de wederopbouw van de stad gewerkt waardoor ook de haven weer opgebouwd wordt. Enkele historische gebouwen stammen nog uit de tijd dat Mozambique bij Portugal hoorde.