Last minute Zonvakantie NamibieLast minute Zonvakanties naar Namibie

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Namibië.

 

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Namibie

Klimaat Namibie

Namibië heeft maar liefst drie verschillende klimaten. Deze zijn een koud woestijnklimaat, een warm woestijnklimaat en een warm steppeklimaat. Het grootste deel van Namibië bestaat uit woestijngebieden waar een grote droogte heerst met slechts 10 tot 20 millimeter neerslag per jaar.

Gesproken Taal

De officiële taal van Namibië is het Engels. Daarnaast heeft een klein deel van de bevolking Engels als moedertaal. De meest gesproken taal in Namibië is het Oshiwambo. Andere talen die gesproken worden zijn het Afrikaans, het Lozi en het Portugees.

Gebruikte valuta

De valuta van Namibië is de Namibische dollar. Deze bestaat uit honderd centen. Het is ook mogelijk om de Zuid-Afrikaanse Rand als betaalmiddel te gebruiken. In steden zijn er ATM machines aanwezig waarmee je kunt pinnen met een Maestro bankpas. Houdt wel in de gaten dat er niemand meekijkt.

Hoofdstad van Namibie

Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Dit is ook de grootste stad van het land, met maar liefst 320.000 inwoners. De stad ligt op een hoogte van 1650 meter en ligt centraal in het land. Sinds 1990 is Namibië onafhankelijk en sindsdien worden er winkelcentra en overheidsgebouwen gemaakt in Windhoek.