Zonvakantie Noord-AmerikaAlgemene informatie over Noord-Amerika

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Noord-Amerika.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Noord-Amerika

bekijk alle bestemmingen

Kenmerken Noord-Amerika

Religies

In Noord-Amerika overheerst het christelijke geloof. Zowel in Canada als in Mexico en de verschillende landen in Centraal-Amerika is het merendeel van de mensen rooms-katholiek. In de Verenigde Staten is het ruim 78 procent van de bevolking christelijk, waarvan 54 procent protestants is.

Oppervlakte

Noord-Amerika bevindt zich volledig op het noordelijk halfrond en bijna volledig op het westelijk halfrond. De oppervlakte van Noord-Amerika beslaat ongeveer 24.709.000 vierkante kilometer. Dat vertaalt zich naar ongeveer 4.8 procent van het totale aardoppervlak of ongeveer 16.5 procent van het totale landoppervlak.

Grootste landen

Met een oppervlakte van 9.984.670 vierkante kilometer is Canada het grootste land van Noord-Amerika gevolgd door de verenigde staten met 9.826.675 vierkante kilometer. Met ongeveer 2.166.086 vierkante kilometer vinden we op nummer Groenland, dat eigenlijk bij Denemarken hoort en helemaal niet zo groen is als de naam doet vermoeden.

Klimaat

Het klimaat van Noord-Amerika is zeer gevarieerd. Het grootste deel van het continent heeft een gunstig land- of zeeklimaat. In Centraal-Amerika loopt het klimaat uiteen van een tropisch klimaat in de regenwouden tot een savanne klimaat in de laaglanden. In het noorden van Canada en Alaska is met een subarctische klimaat juist weer precies het tegenovergestelde te vinden.