Last minute Zonvakantie NoorwegenLast minute Zonvakanties naar Noorwegen

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Noorwegen.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Noorwegen

Klimaat Noorwegen

Het klimaat van Noorwegen wordt grotendeels bepaald door de Atlantische Oceaan. Noorwegen kent vijf klimaten, namelijk het gematigde zeeklimaat, het gematigd landklimaat, het koele landklimaat, het toendraklimaat en het hooggebergteklimaat. Verder kent Noorwegen korte zomers.

Gesproken Taal

De officiële taal van Noorwegen is het Noors. Het Noors lijkt veel op het Zweeds en het Deens. In Noorwegen zijn er twee officiële schrijftalen, namelijk Nynorsk en Bokmål. In Noorwegen wordt er naast het Noors vaak ook Engels en Duits gesproken.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Noorwegen is de Noorse kroon. Eén kroon kan worden onderverdeeld in honderd øre. Het prijsniveau ligt een stuk hoger dan in Nederland. Nagenoeg overal kan er met creditcards betaald worden. Houdt er wel rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Hoofdstad van Noorwegen

De hoofdstad van Noorwegen is Oslo en deze stad heeft ongeveer 647.000 inwoners. Oslo ligt in het zuidoosten van Noorwegen. Voor de cultuurliefhebber heeft Oslo veel te bieden, want er zijn maar liefst 50 musea en galerieën. Verder heeft Oslo een groot scala aan goede restaurants.