Zonvakantie OceaniëAlgemene informatie over Oceanië

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Oceanië.

POPULAIRE BESTEMMINGEN IN Oceanië

bekijk alle bestemmingen

Alle bestemmingen in Oceanië

Kenmerken Oceanië

Religies

De godsdienst die in de landen van Oceanië het meeste voorkomt is het Christendom. Tussen de 60 a 70 procent van de inwoners is christelijk. In Australië vind je de Aboriginals die een geloof in geestelijke wereld aanhangen. In Nieuw-Zeeland hangen veel Maori het Ratana en Ringatu aan, dit is hun eigen vorm van het Christendom.

Oppervlakte

De oppervlakte van Oceanië bedraagt 8.526.000 vierkante kilometer. Het continent bestaat uit een groot aantal eilanden dat allen in de Stille of Grote Oceaan liggen. Het continent wordt meestal ingedeeld in drie grote eilandgroepen, namelijk: Micronesië, Polynesië en Melanesië.

Grootste landen

Op de eilanden van Oceanië heerst overalgemeen een tropisch klimaat. In de grotere landen zoals Nieuw-Zeeland en Australië is grotere diversiteit aan klimaten te vinden. Zo kent Australië een zeer droog binnenland terwijl in het noorden juist vrij veel neerslag valt. Nieuw-Zeeland is over het algemeen een stuk natter dan Australië. De klimaten in Nieuw-Zeeland variëren hier van subtropisch klimaat tot een gematigd zeeklimaat.

Klimaat

Verreweg het grootste land van Oceanië is Australië. De oppervlakte van Australië bedraagt 7.741.220 vierkante kilometer wat neerkomt op zo’n 90% van het totale continent. Australië wordt gevolgd door Papua Nieuw Guinea en Nieuw-Zeeland met respectievelijk 462.840 en 268.531 vierkante kilometer