Last minute Zonvakantie SpanjeLast minute Zonvakanties naar Spanje

Spanje geldt al sinds jaar en dag als favoriete goedkope zonvakantie van vele Nederlanders. Niet zo verwonderlijk, want het land zelf en zijn inwoners bruisen van het leven en dat voel je zodra je uit het vliegtuig stapt. Ga je voor een bezoek aan de Balearen, de Canarische eilanden of een zonvakantie Zuid-Spanje? Waar je ook voor kiest, een last minute zonvakantie Spanje is altijd een goed idee. In het land van de tapas en flamenco lijkt de zon altijd te schijnen en geniet je volop.

Een last minute zonvakantie Spanje buiten het hoogseizoen

Spanje heeft een heerlijk klimaat en is daardoor ook geschikt om buiten de warme zomermaanden te bezoeken. Ook in de maanden mei, september en oktober laten de temperaturen niets te wensen over. Integendeel zelfs. Een bijkomend voordeel is dat je de drukte van de zomermaanden vermijdt. Rust en ruimte in overvloed dus. Op die manier leer je het land aan de Middellandse Zee pas echt kennen. Benieuwd geworden? Kijk tussen onze deals en vind een aanbieding die bij jou past!

Ontdek de Canarische eilanden

De Canarische eilanden mogen dan wel bij Spanje horen, toch moet je een eindje verder reizen om ze te bereiken. De altijd warme eilandgroep is gelegen voor de westkust van Marokko. Het hele jaar door is het er heerlijk vertoeven. Gran Canaria en Tenerife zijn de meestbezochte eilanden. Je gaat er de meest bijzondere strandbeleving tegemoet. Fijne, gouden zandstranden worden afgewisseld met unieke lavastranden. Pak dus niet alleen je zwembroek, maar ook je fototoestel in!

Breng je zonvakantie Spanje door in de Balearen

De Balearen bevinden zich aan de oostkust van Spanje. Boek je een goedkope last minute naar deze eilandengroep? Dan kun je er zeker van zijn dat je je er geen seconde zult vervelen. Alhoewel de eilanden onderling van elkaar verschillen, geldt voor allemaal dat ze je een mooie combinatie van strand, natuur en activiteiten bieden. Vooral op Ibiza en Mallorca vind je veel watersport- en uitgaansmogelijkheden. Menorca en Formentera lenen zich voor een culturele zonvakantie Spanje.

Een goedkope zonvakantie Spanje aan de altijd gezellige Costa Brava

Naar de rotsachtige Costa Brava vertrokken vele Nederlanders jaren geleden al op vakantie. De fijne zandstranden, talloze activiteiten en de ontspannen en gezellige sfeer hebben vandaag de dag nog steeds een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Populaire plekken zijn Lloret de Mar en Benidorm. Je vindt langs deze kust vele verschillende accommodaties. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig en klein hotel of een zonvakantie Spanje all inclusive, hier vind je het gegarandeerd.

Geef je reis een andere dimensie met een zonvakantie Zuid-Spanje

De uiterst zuidelijke regio van Spanje heet Andalusië. Hier vier je je vakantie niet alleen, je beleeft hem echt! Andalusië is namelijk meer dan alleen zon, zee en strand. De natuur kent een grote diversiteit en zowel het landschap als de steden herbergen de rijke historie van Spanje. Dé regio van de flamenco maakt met zijn Romeinse en Moorse overblijfselen een onuitwisbare indruk op je. Een zonvakantie Zuid-Spanje is het hele jaar door interessant en geschikt voor een bezoek in alle maanden.  

Kenmerken Spanje

Klimaat Spanje

Spanje heeft vrij veel verschillende klimaattypes. Dit wordt veroorzaakt door de hoogteverschillen en de Middellandse Zee. Spanje kent verder vier seizoenen. Dit geld overigens niet voor de Canarische eilanden. Andalusië, het zuidwestelijke deel van Spanje behoort tot een van de heetste gebieden in Europa.

Gesproken Taal

Veelal wordt er gedacht dat er in Spanje alleen Spaans gesproken wordt. Dit is een misvatting. Er is één officiële nationale taal, namelijk het Spaans, Daarnaast zijn er nog vier officiële regionale talen, namelijk het Baskisch, Catalaans, Galicisch en het Aranees.

Gebruikte valuta

De officiële valuta van Spanje is de Euro. Het is vrij eenvoudig om te pinnen met creditcards en bankpassen. Alleen bij afgelegen plaatsen kan het makkelijk zijn om contant geld mee te nemen. Let overigens wel goed op dat er niemand meekijkt terwijl u aan het pinnen bent.

Hoofdstad van Spanje

De hoofdstad van Spanje is Madrid met ongeveer 3,1 miljoen inwoners en ligt centraal in Spanje. Bovendien is Madrid de grootste stad van Spanje. Er zijn veel prachtige bezienswaardigheden en musea. Madrid wordt gezien als één van de meest invloedrijke steden in Europa.