Last minute Zonvakantie Sri lankaLast minute Zonvakanties naar Sri lanka

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Sri Lanka.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Sri lanka

Klimaat Sri lanka

Sri Lanka kent zoals veel andere Aziatische landen moessonperiodes. De zuidwest-moesson waait van mei tot en met september over het land. Alleen het zuiden en westen worden getroffen. Het noorden en oosten heeft van oktober tot april te maken met de noordoost-moesson.

Gesproken Taal

Sri Lanka kent drie officiële talen, namelijk het Engels, het Dravidische Tamil en het Singalees. De inwoners van Sri Lanka waarderen het als je een paar woorden in hun taal kunt zeggen. Verder gaat communiceren vrij eenvoudig, omdat het Engels wijdverspreid is.

Gebruikte valuta

De valuta van Sri Lanka is de Rupee. Deze bestaat uit honderd centen. Wij raden het af om Rupees in- of uit te voeren, omdat dit in beperkte mate is toegestaan. Om problemen te voorkomen is het beter om niet te doen. Pinnen is in alle grote steden eenvoudig.

Hoofdstad van Sri lanka

De hoofdstad van Sri Lanka is Kotte en deze stad telt ongeveer 130.000 inwoners. Verder bevind het parlement zich ook in deze stad. Het economische centrum ligt in Colombo dat slechts 7 kilometer verwijderd is van Kotte. Kotte heeft vele interessante bezienswaardigheden.