Last minute Zonvakantie SurinameLast minute Zonvakanties naar Suriname

Vergelijk hier alle zonvakanties naar Suriname.

LAATSTE NIEUWS

POPULAIRE ZONVAKANTIES

Kenmerken Suriname

Klimaat Suriname

Suriname kent vier seizoenen: de grote regentijd (eind april tot half augustus), de kleine regentijd (begin december tot eind januari), de grote droge tijd (half augustus tot begin december) en de kleine droge tijd (begin februari tot eind april). Verder kunnen er ook orkanen voorkomen.

Gesproken Taal

De hoofdtaal in Suriname is het Nederlands. In het binnenland wordt minder Nederlands gesproken. Voor de meeste Surinamers is Nederlands niet de moedertaal. Dat zijn vaak Sarnami, Hindi, Javaans Maleis, Mandarijn, Hokka of Kantonees.

Gebruikte valuta

In Suriname betaal je met de Surinaamse Dollar. In de grotere plaatsen kan gemakkelijk gepind worden. Houdt er wel rekening mee dat pinautomaten storingen kunnen hebben. Daarom raden wij het aan om voldoende contanten op zak te hebben.

Hoofdstad van Suriname

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en heeft ruim 240.000 inwoners. Paramaribo heeft een rijke historie wat nog goed terug te zien is in de stad. Er zijn hier dan ook veel bezienswaardigheden zoals de Sint Petrus kathedraal en Fort Zeelandia.